~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, July 6, 2009

Jalan2 Oxford Part 2!~

Lepas sampai hotel, kitaorg pun makan makanan yg dibawa dari rumah, memang dah masak pagi2 sebelum pergi lagi.. Kami menginap di Travelodge Bicester, dalam 30 minit jugala dari Oxford City Centre.. hotel ni mmg area tempat rehat (RnR) di Bicester ni..


Nenek & atuk pun dah penat sbb dah petang kan..So lepas solat, kami bertiga je yg keluar pergi Bicester Village Outlet Shopping center.. semua kedai2 kt sini memang branded2 belaka, baju, kasut, perfume, cosmetics, jam tangan, perkakas rumah, buku & etc.. walaupun ada sales tp masih juga tak mampu kami nak membelinya, hehehe..


Mcm2 kedai yg berjenama terkenal, sempatla kami masuk ke Polo Ralph Lauren, Dior, Timberland, CK, DKNY & kedai2 lain lg.. byk tau, 120 kedai gak semuanya, tak sempatla nak masuk semua.. mana2 yg nampak menarik je, hehehe..


Tp kami sempat apply discount card yg khas utk shopping kt Bicester Village ni, ada lambang Mastercard lg tu, saja nak buat kenangan.. then masuk 10gbp utk shopping kt sini, kira mcm debit cardla gak.. makanya kami pun belila brg2 yg bernilai dlm lingkungan 10gbp tu.. Liptic jenama Clinique utk nenek & buku sticker + mewarna utk Ibrahim..


Dalam kul 7, kami pun bertolak balik sbb dah tutup tempat tu, jadila walaupun hanya sejam je berada di situ tp masih enjoy lg!! Sampai je hotel Ibrahim pun apalagi terus mewarna bukunya dgn 4 btg crayon yg dah includes skali kt buku sticker & mewarna tu, suka betul dia!! hehehe. Lepas ni kemana pulak kita?? Tungggguuuu ye ;)

8 comments:

DYLA said...

nabil dpt buku sticker & colour ye? syok la nabilah jalan2 & bershopping2an..

ninie's corner said...

seronok nyer....... byk tempat yg nabilah & family dah pegi kan......

siti nurbaiya said...

Salam, kite nak tiggal comment kat shoutbox tp tak dapat la..ada tag menunggu dari saya :) http://nurbaiya.blogspot.com/2009/07/first-time-aku-nak-buat-tag.html
Sudilah jawab yer

tulip said...

hehe..
dalila tulis nabil pulak. tu ibrahim lah..
wah acik intan syoknya jalan2. bila nak balik mesia??

unique1012 said...

Dyla,
hehe.. ibrahimla auntie :)
takdela shopping pun, mahal belaka semuanya..

ninie's corner,
alhamdulillah, time nila dpt berjln sakan sbb nenek & atuk dtg ni, hehe..

Baiya,
oo takleh tulis ke kt shoutbox tu?? nanti kita test ye.. ok insyaAllah nanti kita tengok ye tag tu :)

Zeaty,
hehe.. tak perasan agaknya :)
mmg syok nenek & atuk berjalan sakan kt sini, insyaAllah khamis ni balik m'sia..

gee ryder said...

sales kt situ still mhl ke murah?

ibrahim nmpk sonok dpt jln2 ngn atuk nenek yer

takpe la nabilah kalo xdpt beli pun, nk smpai sana pun dah best sgt kan

mama idzareef said...

yepp takbleh beli pn takpe...asal bleh jenjalan..seronok kan kat sana... :D

unique1012 said...

kak gee,
ada sales pun mahal, mmg kt situ semuanya branded2 je.. itula mmg saja nak tengok2 je alang2 dah sampai kan..

a'ah ibrahim mmg suka betul ada nenek & atuk kt sini, hehehe

mama idzareef,
yela, nak beli pun semuanya mahal.. jln2 window shopping mmg best kt sini, jadila ye tak, hehehe..