~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, July 9, 2009

Jom ke Windsor Part1!~

Hari ke3 nenek & atuk berada disini, lepas tdo semalam di Travelodge Bicester, Oxford.. pagi2 lagi kami bertolak ke Windsor, Berkshire.. sampai di Windsor dlm 8.30pagi, sejam juga perjalanan, terus cari parking..


lepas tu kami berjalan ke arah windsor castle, cantik betul tempat ni!! tp kitaorg tak masuk pun castle tu, ambil gambar dari luar je, hehe.. sepanjang jalan ke castle tu, mmg byk kedai, restaurant, cafe, souvenir, baju & etc..


Lepas tu, kami masuk plak Royal Windsor Shopping Center, dalam ni pun byk kedai & restaurant, tempat ni juga terletak skali dgn Windsor railway station, so selain kereta & bas, naik train pun bleh sampai sini juga :))


Lepas tu kami menuju ke tepi River Thames, tengor swan.. byk betul & cantik!! hehe.. Waktu tu ada org bagi mkn swan2 tu semua, dptla tengok skali..


Cadangnya nak naik boat cruise kt sungai tu, tp tak buka lg walaupun dah kul 10pagi.. so sambil tunggu kitaorg makan kt Fish & Chip shop tak jauh dari tepi sungai tu..


Tengah2 makan barula counter boat tu open, so lepas mkn kitaorg pun naikla boat plak pusing River Thames tu.. dlm 40 minit gakla pergi & balik.. so naik boat dptla merehatkan kaki yg agak letih berjalan sambil2 tengok permandangan di sekitar River Thames ni..


Alhamdulillah, tak ramai yg nak duduk bhgn bawah boat ni, sbb diorg lebih suka naik bahagian atas, yg kami ni tak tahan panas, so dptla conquer bhgn bawah, Ibrahimla yg paling suka skali, suka betul main kereta dia dlm boat ni.. tak kisah dah org lain, hehe.. Agak2 lepas tu kemana pula?? insyaAllah nanti mama cerita on next entry ok!!

6 comments:

ninie's corner said...

wah.....jln sakan nampak......tp seronok kan.........

unique1012 said...

ninie's corner,
mmg seronok!! time nenek & atuk dtg ni barula bleh jln2 jauh skit, hehe..

mar said...

beshhh nye famili dtg. meh la bwk jalan ke warwick ;)

unique1012 said...

alahai mar,
tak sempatla kesana, padat sgt schedule :) insyaAllah nanti ada kesempatan lain, kitaorg turun ye..

Fertzy said...

waaaaa.....dah ke Manchester rupanya? dah berapa lama beb? and biler balik?

seronoknyer jumper blog nie!

happen that jumper blog ko masa blog hopping. wud u mind if i link urs to mine?? and kena tag terus...eekekke

-noly-
ngeletiak.blogspot.com

unique1012 said...

noly,
a'ahla, dah masuk 10 bulan kt sini, insyaAllah kalau ada rezeki maybe lg 2-3 years, ok nanti aku link blog kau skali kt sini..

amboi2, kena tag skali tu ,hehehe.. insyaAllah nanti aku tengok eh..