~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, July 16, 2009

Apa ada di Birmingham?!~

Hari keesokkannya, pagi lagi kami telah bertolak dari Travelodge Heathrow Terminal 5 London menuju ke Birmingham.. sempatla juga bergambar ber5 di dlm hotel yg best tu, hehehe.. On the way tu, kami singgah di tempat rehat Oxford.. mmg cantik tempat dia!! ada air pancut di bhgn luar..


Yang Ibrahim plak mmg suka dgn Thomas Engine skrg ni, apalagi sukala jumpa Thomas Engine yg besar tu, hehe.. sarapan roti & sup sambil2 rehat sebentar sebelum meneruskan perjalanan.. Kat sini juga siap ada playground lg utk kanak2..


Perjalanan mengambil masa lebih kurang 2 jam dari Heathrow ke Birmingham.. sampai di Birmingham, terus kami parking di Bullring Shopping Centre, mmg agak terkenal disini dgn bentuk bangunannya yg unik.. kedai2nya lebih kurang sama je dgn shopping2 centre yg lain.. lepas jln sebentar kt dalam, kitaorg keluar plak.. kt depan Bullring ni, ada St Martin Church..


Selain tu ada 2 Bullring market, diluar bangunan Bulling Shopping Centre ni tp kitaorg tengok mcm tak buka pun market ni maybe sbb Ahad kot.. lepas tu kitaorg jln lg kedepan, tak jauh dari situ, ada China town, nampak bangunan pun dah taukan..


Then kitaorg pusing balik, masuk balik Bullring SC.. bahagian Debenham, kira mcm Parksonla kalau kt Malaysia.. jalan2 lg dlm Bullring sampai bhgn hujung & keluar lg.. kali ni berhadapan dgn Moor Street railway station yg warna merah tu, jalan lagi ke depan ada Pavillion Shopping Centre plak, kitaorg pun masukla kt situ, tengok2 ada food court kt tkt 4, apalagi, alang2 dah sampai terusla lunch ye tak, hehe..


Pavillion ni pun cantik juga cuma tak sebesar Bullring.. kt food court ni kitaorg mkn 2 baked potato with cheese & baked bean dari Fat Jackets, pastu order plak baked mash cheese potato with 3 side dishes (nasi, pasta & coleslaw) dari kedai yg lain, semuanya suitable for vegetarians.. okla kan, alhamdulillah yg penting kenyang!! kt sini juga ada internet lounge, sesuai utk sesiapa yg nak guna internet.. lepas tu kami balik semula ke Bullring SC, ingatkan nak cari tempat solat, tp takde, so kami pun bertolakla balik ke Manchester, semuanya dah kepenatan, alhamdulillah sampai rumah dlm kul 5.00pm..

3 comments:

ninie's corner said...

Salam, seronok nyer tgk........ ttu mak & ayah Nabila seronok kan.......ialah dpt gi tmpt2 yg menarik........mcm2 tmpt Nabila bawa mereka........

gee ryder said...

bestnye nabilah dpt lg byk bejalan bila parent dtg ekk

unique1012 said...

ninie's corner,
wsalam mmg seronok nenek & atuk termasukla kami ber3 dpt jalan2, hehehe.. dptla tengok tempat org kan..

kak gee,
waktu nenek & atuk dtg ni baru best nak berjalan sakan, meriah skit ramai2 kan, hehehe..