~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, July 20, 2009

Jalan2 ke Piccadilly Railway Station!~

Hari Isnin pagi, lepas balik dari vacation, kitaorg ber3 pergi hantar kereta yg disewa di Budget yg terletak di NCP carpark tak jauh dari Piccadilly garden, Manchester city centre.. nenek & atuk plak hanya berehat dirumah..

Alang2 dah sampai tu, kitaorg terusla jalan2 kt Piccadilly Railway Station, Manchester.. dlm 10 minit jalan kaki dari NCP carpark.. station ni memang besar dan ia main station di sini yg menghubungkan semua bandar2 besar di UK ni.. 2 tkt tempat ni, byk juga kedai2 dlm tu, ada kedai buku W.H.Smith, Sainsbury supermarket, kedai baju, Cafe cam Starbucks & Costa, Cards Galore, KFC, Burger King & etc.. memang byk!! tak masuk semua pun, kitaorg hanya beli juice at Boost Juice Bar & Biskut utk Ibrahim kt W.H.Smith..


Pastu kitaorg pusing keliling station tu, saja tengok2.. mmg ramai org!! semuanya dgn agenda sendiri.. then lepas tu kitaorg pun keluar jln2 kt luar plak, ada jambatan cantik opposite station ni, hehe.. pastu kitaorg jln lg terus ke arah parking, masa utk balik!!

9 comments:

Fertzy said...

wah, best sungguh jenjalan!!

atok & nenek berapa lama di Manchester??

Ummu Auni Afif said...

akak ni kan baru perasan nabilah pakai baju kurung memanjang. mcm best je, pakai baju kurung kat sana :D. ramai ke org melayu pakai baju kurung hari2 mcm awak?

ninie's corner said...

betul la.....Nabila sentiasa pakai baju kurung.....kan.....

gee ryder said...

apsal xtinggal jer ibrahim kt umh ngn nenek..
amik can la jln bedua hehe

unique1012 said...

Noly,
jln2 mmg best, hehe..

atuk & nenek 2 minggu je kt sini, dah balik dah diorg :(

Kak Aini,
hehe.. mmg sy pakai baju kurung or jubah je kt sini, tp dlm pakaila baju lain lg sbb sejukkan..
tak ramai org melayu pakai baju kurung kt sini, jarang jumpa..

ninie's corner,
hehe, dah biasa & amat selesa :)

kak gee,
ibrahim mana nak tinggal, diala org yg 1st duk kt pintu sebelum keluar, hehehe.. sebenarnya nenek & atuk yg tak nak ikut :)

isya said...

jalan2 lagi.. sungguh seronok kn???

unique1012 said...

isya,
alhamdulillah, masih berkesempatan, seronokla juga, hehe..

arnirina said...

best nyeeeee...bile la sy pulak nak gi sane ek?

unique1012 said...

ainirina,
insyaAllah, kalau ada rezeki lebih, sampaila juga nanti, siapa yg tau ye tak?? hehe..