~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, July 24, 2009

Jalan2 ke MU Stadium & Salford Quay!~

Jom kita sambung lagi cerita tentang vacation nenek & atuk disini, hehe.. Hari berikutnya 30/6/09.. kami bawa nenek & atuk ke Manchester United Stadium.. dah sampai sini rugila kan kalau tak pergi walaupun tak minat sangat, hehe..


Adala beli souvenir skit2, bolehla buat kenangan ye tak.. Ibrahim mcm biasa, kalau dah nampak bola, mesti nak punya, so kitaorg pun pinjamla bola sekejap, hehe.. tak beli pun sbb arituh kan dah beli.. so satu cukupla ye tak.. sampai kaunter bayar baru perasan yg ibrahim masih pegang bola tu, sampaikan cashier tu tanya bola tu tak nak bayar ke? hehe.. kenala babah letak balik, nasib baik Ibrahim tak mengamuk!! good boy!!..


Lepas tu, kitaorg terus ke Salford Quay plak, Lowry Outlet Mall.. sampai2 je kita isi perut dulu, almaklumla dah lunch time.. makan Chicken Cottage, halal fastfood kt food court Lowry tu.. lepas makan kitaorg keluar pegi Lowry theatre & jalan2 tepi sungai, bergambar di bridge & masuk balik dalam Lowry Outlet Mall, singgah jap ke Cadbury Outlet, atuk gi beli coklat, pastu Ibrahim nampak belon, nak belon plak, hehe.. nasib baik bleh dpt free sbb dah beli coklat, minta kt cashier tu, hehe.. suka betulla Ibrahim!! lepas tu kitaorg pun balik..

8 comments:

gee ryder said...

lama ke parent nabilah kt sana?

brg2 mu tu murah x?

isya said...

coklat?

borong le byk2..

hehe

mama idzareef said...

wahh br last week tgk MU kat sini.. nabilah siap leh jejak stadium dorang lagi.. bestnya..

unique1012 said...

kak gee,
2 minggu je kt sini..
atuk cakap mahal, beli kat petaling street lg murah, hehehe..

isya,
tak borong byk pun, beli nak makan kt sini je sbb lambat lg nak balik waktu tu, hehe..

mama idzareef,
alhamdulillah, dah duk sini kalau tak pergi rugila kan.. tp tak pernah pun tengok diorg main, hehe..

skeletor said...

wah best2 lah dpt g UK... aku pun tak sbr nak g sane.. ntah dpat ntah tidak dpt fuhter study kat sane..

by the way come n visit me ya.. skelertor.blogspot

unique1012 said...

skeletor,
insyaAllah ada rezeki, bleh punya futher study kt sini..byk2kan usaha & berdoa ye :)

thanks for visit!! insyaAllah kunjungan balas akan diusahakan..

Le Chevalier said...

best gilerrr....tp time g sana, tak sempat jln2 kt south quay tu...maybe next year kot dtg lagi...;)

unique1012 said...

Le Chevalier,
insyaAllah, ada rezeki lebih bleh dtg lg :)