~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, June 18, 2009

Program Hari Keluarga MCCH 2009 di Heaton Park

Sabtu lepas ada diadakan program hari keluarga MCCH bagi 2009 di Heaton Park, so kitaorg pun joinla juga bagi memeriahkan lg program ni.. ada lebih kurang 60 keluarga yg hadir, so lebih kurang 300 org semuanya, mmg meriah!! cuaca pun cerah, so memang best!!


Sampai2 je terus amik gambar, tu la pintu gerbang yg nak masuk ke Heaton Park tu, first time kami dtg sini.. parking di bahagian lake car park.. ada byk pintu masuk Heaton Park ni, dulu yg kami pergi ke playground tu, masuk di bhgn lain.. Park ni memangla teramat besarnya.. waktu kami sampai mmg tak ramai lg yg dtg, waktu ni belum pukul 9.00pg lg..


Tak lama lepas kami sampai, pendaftaran dibuka, babah pun daftar, kitaorg dpt nombor 4 utk tukar2 hadiah sesama keluarga, nampak sgtla antara org yg terawal mendaftar.. tengokla senarai aktivitinya, punyala byk utk semua yg hadir.. lepas tu mama pun cari la port utk duduk & berkenalan dgn kawan2 yg dah sampai, ada yg memang dah kenal & ada juga yg baru jumpa.. semuanya ramah2 belaka.. babah plak balik rumah sbb ada benda nak kena buat, so tak joinla main2 tu.. tinggalla mama jaga Ibrahim..


Sarapan pagi adalah tajaan masing2 keluarga yg hadir, dgn kata lain port luck, mcm2 ada, pasta goreng, nasi goreng, bihun goreng, roti jala, sandwich, kek coklat, agar2, kuih bakar, tepung pelita & etc.. semuanya sedap2 belaka.. mama hanya sempat masak nasi goreng je, okla kan drpd takde.. makan tengahari pula disediakan oleh ajak MCCH atas sumbangan semua ahli yg ingin menyumbang, nasi putih, kari kambing, ayam berempah, salad & sambal belacan.. memang terangkat!!

Sambil2 acara sukaneka dijalankan disusuli dgn acara cabutan hadiah antara family, so setiap family hanya tunggu nombor pendaftaran masing2 diumumkan pastu bolehla ambil hadiah masing2..


Acara memang byk, tp Ibrahim tak join satu pun, takper next timela ek, insyaAllah.. Ibrahim buat aktiviti sendiri je, hehehe.. memula, asik main bola je kejenya, memang dah bekalkan bola ni awal2 lg, sbb takut Ibrahim rembat orang lain punya, hehehe..


Dah puas main bola, main kereta plak, yg ni pun bawa gak tp 2 je, then main skuter (pinjam), pastu main stroller plak(pun pinjam gak) rasanya girl yg punyala sbb pink kan warnanya, then main stoller sendiri plak, yg ni memang tak sahla kalau tak main, hehe.. pastu melukis & mewarna (ni pun pinjam), anak penghulu punya tu, nasib baik maknya sporting, hehehe.. suka betul dia.. memang tak tau penat..

Dalam kul 1.30ptg babah pun dtg, waktu ni barula mama join 1 aktiviti sbb tak cukup org iaitu bisik2 sementara babah jaga ibrahim, ada 4 kumpulan, 1 kumpulan 8 orang, tp takde rezekila, hanya 1 kumpulan je dikira pemenang, takperla lain kali leh cuba lg ye tak.. suka2 je kan..


Dalam kul 2.30ptg, babah ajak balik, time ni belum abis lg, so kitaorg balik dulu, ada gak kawan2 lain yg mmg tak tunggu sampai abis, maybe ada hal masing2, so gambar atas ni adalah kawan2 yg tunggu hingga ke saat akhir program, memang meriah!! insyaAllah tahun depan kita join lagi ye kalau diberi kesempatan & takde aral melintang...

7 comments:

mama idzareef said...

best kan family day camni.. jumpe kwn2.. mknan pn mcm2.. blh buat pelepas rindu kat masakan mak.. :D

ibrahim pn hepi..jmpe kengkawan.. mainan pn byk blh main..walaupun pinjam org py..hihi..janji blh main kan ibrahim...

ninie's corner said...

wah...best nyer...bila dah berkumpul ramai2 tentu seronok kan.....ibrahim pun nampak hepi jer.....

hernie said...

tak abis2 kan aktiviti korang kat sama? cam best plak

unique1012 said...

mama idzareef,
a'ah time nila nak jumpa kawan2 kt sini, kalau tak semuanya busy memanjang, hehhe..

mmg mcm2 budak2 ni bawa mainan, ibrahim pun tumpangla sekaki, hehe..

ninie's corner,
mmg seronok dpt berborak sakan, hehe.. ibrahim pun seronok sampai tak nak balik, hehehe..

hernie,
family day ni mmg tiap2 thn ada, sesekali mengeratkan silaturrahim sesama malaysian..

gee ryder said...

sonoknye berfamily day kt sana hehe..

aik ibrahim tak sejuk ke tak pakai sweater

unique1012 said...

kak gee,
mmg seronok dpt berkumpul sesama malaysian, hehe.. skrg ni dah masuk summer, panas gakla lagi2 kalau tengahari, pagi2 je pakai, pastu bukak sbb dah panas.. itupun 3 lapis kak baju t-shirt yg ibrahim pakai tu, hehehe..

mummYaeesh said...

hmanggaii ramainye..best ar!
komain lagi ibrahim bermain..siap standby bwk bola ek?/samalah dgn yaeesh kena bawak bekal mainan sbb takut menjerit nakorg lain punye...woohoo