~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, June 12, 2009

Jalan2 lagi!~

Last week, hari Rabu, dah petang baru keluar dlm kul 4 lebih camtu..kitaorg jalan2 lg naik kereta.. dari Heaton Park ke Blackley terus ke Oldham.. masih lg area North Manchester.. Ibrahim memang suka jalan2 naik kereta :)))


Kalau tengok area Blackley ni mcm suburb je, tp rumah dia agak besar2 jugakla.. pekan pun tak besar sgt, tp still byk kedai gak spt kedai runcit, post office, restaurant & etc...


Perjalanan kami seterusnya ke Oldham, tp sbb petang time org balik keje, jalan pun agak jammed, so kami tak masuk town centernya.. melekat tu, babah pun ajak kitaorg pusing balik.. tp masih dpt melihat area sekitar Oldham ni, bangunan pun ada yg tinggi2 juga walaupun hanya nampak dr jauh..


Ada jugala nampak Oldham College ni waktu perjalanan balik.. sampai di Whitegate Inn di Chadderton, hotel ni cantik.. nampak dari tepi jalan, berhenti sekejap kt parking lotnya..babah suruh mama bawa kereta plak, sabar jela, nasib baik dah tak jammed, takdela lenguh sgt kaki, hehehe.. bila balik mestila guna gps navigation kan sbb dah tak nampak arah tuju, takut lg jauh sesatnya, hehe.. alih2 kitaorg sampai ke pinggir bandar Manchester, alhamdulillah dah taula arahnya, apalagi terusla balik rumah..

8 comments:

gee ryder said...

takpela sesat sket, leh terus ke london kalo ble heheh

tulip said...

nak pegi sana entah bila la dapat. dapat tengok gambar2 pun jadi la.

DYLA said...

sonoknya nabilah asik jln2.

merah said...

da lama ke duk sane? mesti seronok merantau tempat orang kn...

ninie's corner said...

wow.....jln2 lg yee..........

Ummu Auni Afif said...

syoknya!! husband awak bila nak habis study? eh sambung study kan?

mamaadam said...

salam nabilah.. lama tak jenguk ibrahim.. take care

unique1012 said...

Kak gee,
hehe, kalau sesat ke london, tak taula berapa hari sampainya dgn kereta yg semput itu, uhuhuhu..

Zeaty,
insyaAllah zeaty, ada rezeki sampaila nanti, tiada siapa yg taukan..

Dyla,
alhamdulillah memang seronok jln2 kalau hubby tak busyla, hehe..

merah,
dalam 9 bulan gitu, alhamdulillah setakat ni masih bleh bertahan, hehe..

ninie's corner,
hehe, jalan2 cuci mata sambil mengexplore manchester ni :))

Kak Aini,
syokla gak, hehe.. a'ah kak, hubby yg study, tak taula abis bila, insyaAllah ada rezeki mungkin 2-3 thn lg, doakanla ye..

mamaadam,
wsalam finee, takper awakkan busy, lg2 time cuti sekolah ni, makin bertambah2 rezeki tu, insyaAllah..hehehe..