~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, June 24, 2009

Jalan2 Weekend!~

Ahad lepas, kitaorg jln2 lg, sebenarnya tak tau nak kemana, on the way tu babah ajak gi isi angin tayar kereta, so singgahla sainsbury heaton park petrol station.. waktu tu ada satu kereta ni mmg tgh isi angin tayar kereta, so kenala tunggu.. sambil2 tu tengokla area ni, dalam 15 minit baru turn kitaorg..

rupa2nya ada juga tempat utk vacuum kereta sebelah je tempat isi angin tayar tu, so lepas isi angin, ingat nak vacuumla kereta plak tp kena beli couponla plak, so tak jadila.. saja je sebenarnya nak mencuba, hehe.. then babah ajak basuh kereta plak kt sebelah tu je.. so kitaorg pun carila jln camna nak sampai tempat carwash tu sbb tak sama kawasan.. car wash tu terletak dlm kawasan parking sainsbury supermarket.. akhirnya sampai, then kitaorg tryla guna carwash machine tu, pilih yg paling murah je.. tak susah pun..


tengah2 cuci tu, mmgla duk dlm kereta kan, ibrahim dah menggelabah mcm takut2 je, hehehe.. nasib baik tak menangis! ;) tak lama pun, dlm 10 minit je.. bila dah murah takdela sampai berkilat ye tak.. just basuh je, tak keringkan pun, so biar jela kering sendiri.. sbb tu gambar pun ada kesan air2 tu, hehehe..


Lepas tu kitaorg pergi Heywood, kena lalu jalan yg sama waktu gi Car boot Bowlee, cuma terus lg ke depan.. mmg kawasan kampung betul la.. rumah pun besar2 & cantik.. pekannya pun tak besar sangat.. beberapa deretan kedai je tp masih menarik..


On the way tu, Ibrahim pun dah lelap.. Akhirnya jalan tu tembus ke Bury city center, tak kemana rupanya, pusing2 kesitu juga, hehe.. alang2 dah sampai sini, babah ajak pergi PC World, kat Angouleme Way Retail Park, Bury..


Lepas tu pergi Argos Extra, dekat je kt situ.. saja nak tau apa yg bezanya Argos Extra ni dgn Argos biasa.. ermm.. tempatnya takde beza, maybe cuma barang2 kt sini ada antaranya takde jual di Argos biasa, tak taula sbb apa dibeza2kan.. bila dah sampai sini, mestila ada je toy yg nak dibelikan.. takper nanti mama cerita next entry, hehe..

Lepas tu kitaorg singgah plak Instore sebelah Argos Extra tu, mcm supermarket je, kt sini pun kitaorg dapat something gak utk Ibrahim, juga akan mama ceritakan on next entry ye.. selain tu kami adala beli biskut & juice utk alas perut sebelum sampai rumah, semuanya dah lapar, hehhe..

5 comments:

tunfrida said...

ohooo....car boot sudah bermula ya? lama tak jenguk sini, nabilah. dah berbelanja di car-boot sale?

ninie's corner said...

suke betul jln2.....mcm2 tmpt disinggah nyer.....seronok kan.....dah ade peluang kan.....

unique1012 said...

Normi,
adala pergi sekali kat Bowlee tu, skali je, dapat gakla hasilnya hehehe..

ninie's corner,
a'ah kak, sementara boleh jalan ni, jalanla puas2, hehehe..

isya said...

mesti byk toy yg mama ibrahim beli ni.. ;p

unique1012 said...

isya,
adala, tp takla byk, tunggu next entry ye ;)