~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Saturday, June 6, 2009

Dinner yg best!~

Petang Anniversary plak, mama masak ayam bakar mayonis utk dinner.. mkn bersama mash potato with sosnya & lasagne yg memang dah dimasak hari sebelumnya, hehe.. kira first time nak cuba masak ayam bakar ni.. Marinade ayam semalaman sebelum dibakar selama 1jam 1/2 suhu 180 darjah celcius, main agak2 je sbb resepinya takde plak ckp, hehehe..


Memang berselera kami menjamahnya, termasukla Ibrahim yg mmg suka lasagne & ayam.. Sekali makan je dah abis ayam tu, hehe.. takper lepas ni bleh buat lagi dgn resepi lain plak kan, insyaAllah.. So kt sini mama sertakan skali resepi ayam bakar mayonis utk tatapan kawan2 yg teringin nak buat gak, hehehe..

Ayam Bakar Mayonis

8 ketul drumstick
1 sudu besar mayonis
1 kiub ayam
1 sudu besar kicap manis
1 sudu besar sos tiram
Lada hitam secukupnya-tumbuk
2 ulas bawang putih-tumbuk
1/2cm halia-tumbuk

1.Perap ayam dengan semua bahan-bahan di atas dalam 1/2 jam (Lagi lama perap, lagi sedap)
2.Bakar hingga masak.

Source: http://anisabrina.blogspot.com/

3 comments:

Khas Lysha said...

uiii sedapnyer.. ada resepi lagi.. hehe boleh la nak menerai.. ;)

mummYaeesh said...

yg ni mcm senang jerk..bleh2!percaya ke??ahaks..

unique1012 said...

Khas Lysha,
ehehe.. sedapla kak, tryla ye :)

mummYaeesh,
a'ah, sbb bahan dia tak susah pun.. percaya!! suruh je maid akak buat, hehehe..