~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, September 28, 2009

Jom beraya di TPG!~

Hari raya ke 4, kami balik TPG pula.. sampai2 je rumah nenek & atuk, saudara mara sebelah atuk dah ramai yg tiba.. alhamdulillah dptla jumpa diorg semuanya..Tok Teh sekeluarga, Tok Tam sekeluarga & Nenek Lang sekeluarga..


Hari raya ke 5, pagi2 lagi sebelum keluar posing dulu dgn atuk & nenek, then terus ke rumah Tok Teh kt Shah Alam.. kt sini je yg sempat berposing sakan..


bergambar dgn Nenek Teh, Tok Teh & mama's cousins Auntie Iza & Auntie Lin


seterusnya ke rumah nenek Lang kt PJ, lunch, then jumpa saudara mara yg lain juga di sini.. Lepas tu, kami bertolak ke rumah cousin mama di Pandamaran Jaya, Klang sbb nak jumpa Nenek Long, alhamdulillah masih sihat lg walaupun skrg ni dah tak berapa selera nak makan..

Pastu kami ke rumah Nenek Teh sebelah nenek kt Sijangkang, sedang sakit terlantar tak boleh nak bangun, rasa sedih pula bila tengok keadaannya.. semoga Allah permudahkan segalanya insyaAllah..

Akhir sekali, kami singgah ke rumah cousin mama juga di Sijangkang, Aunty Nor & Uncle Hilal, alhamdulillah dpt gak jumpa cucu sedara mama, Amar, anak Halilah..

Best tak Ibrahim berjalan raya?? mestila best!! waktu ni baru bangun tido.. asal masuk je kereta Ibrahim mesti tido! hehe.. penat ye beraya? :D

Sampai2 je rumah nenek & atuk lepas balik beraya, dpt panggilan yg abang Atuk, Atuk Alias Shah Alam telah kembali ke rahmatullah, Innalillahiwainna ilaihirajiun, semoga rohnya dikalangan orang yg beriman, insyaAllah..

5 comments:

gee ryder said...

ibrahim makin hencem arr...
bila balik uk?
jgn lupa bwk blik segala ketupat n rendang segera hehe

DYLA said...

nabilah berapa lama kat sini?

unique1012 said...

kak gee,
hehe.. thanks auntie..
balik 14 oct nanti..
semestinya mengangkut segala rempah2 masakan dari sini, rugila kalau tak bawa :D

Dyla,
sebulan je..

-ummu amin- said...

Nabilah, kalau ada masa dtglah umah.. akak balik umah akak 6hb nnt.. skang nih still kat umah mak mertua akak lagi..

unique1012 said...

Kak Ayu,
insyaAllah kalau ada kesempatan, nanti saya calling2 ye..