~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Tuesday, September 1, 2009

Ibrahim & Alif Baa Taa!~

Baru2 ni ada kami belikan Ibrahim koleksi Islamic books & juga Arabic Flash Card.. Selain ABC & 123, bolehla Ibrahim belajar Alif Baa Taa pulak kan.. Islamic books ada 4 buah, Goodnight stories from the Quran, Goodnight stories regardings The Prophet Muhammad, What is Jannah and Who is Allah.. Boleh bacakan Ibrahim waktu malam2 sebelum tido..


Arabic Flash Card ni didepannya huruf & dibelakangnya tertulis perkataan tentang huruf tersebut, siap dgn gambar skali.. juga ada translation dalam bentuk huruf rumi, memang menarik!! Ibrahim pun suka!! Bukan Ibrahim je, mama & babah pun boleh join sama, hehehe..

2 comments:

.tunfrida. said...

alhamdulillah...
mhi pun dah kenal aliff baa taa. sedari kecil lagu-lagukan aa ii uu, taa tii tuu... cuma belum betul kenal huruf jawi. kalau ABC 123 dah laju.

cuma buku cerita nabi tu mhi belum ada...

baguslah mama ibrahim ni!

unique1012 said...

normi,
wah bagusla mhi, berkat ajaran ummi.. budak2 memang cepat belajarkan, senang nanti bila dah sekolah..