~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, September 23, 2009

Beraya di Penang!~

Tahun ni agak lain skit, sbb kami beraya di Penang! first time merasa perjalanan jauh sewaktu musim perayaan.. bertolak pukul 3pm, pukul 10 malam baru sampai.. 7 jam tu, punyala lama!! ehehe.. hujan!!! boleh dikatakan sepanjang perjalanan.. ditambah dgn berhenti berbuka & etc..

alhamdulillah selamat sampai.. Ibrahim punyala excited, kekdg meragam, tp overall ok!! mama siap bawa bekal chicken ball utk Ibrahim sbb kitaorg semua puasa..


Hari raya pertama, hanya duk kt umah & pergi shopping mall, Gurney Plaza & Queensbay Mall...


hari kedua baru ada open house, staff Wan Penang yg buat, mkn best!!! nasi hujan panas, kari ayam, daging dendeng, roti jala, pulut & serunding, agar2, tak lupa juga bermcm2 kuih raya & maruku..

Hari raya ketiga, bertolak balik ke Cheras, still agak jammed juga sepanjang perjalanan, errmm.. agaknya org2 di Penang ni pun nak balik semula ke KL.. setiap perhentian, penuh je dgn orang!! hehe.. sampai rumah dah kul 11mlm.. punyala penat!! tp enjoy!!! sbb kt Malaysia, hehehe..

Ibrahim plak, tak nak minum susu yg kami beli, memula Fernleaf, sampai 2 bungkus, ingatkan ok sbb sebelum kami ke UK kami bagi Ibrahim minum susu ni, tp K.O.. Ibrahim tak nak langsung, lepas tu try beli Dutchlady 1 2 3 plak, tak nak juga, mama dah buntu.. last2 beli Dumex Dugro 1+, baru la nak, alhamdulillah!!! memilih juga anak mama ni ye :P..


Ibrahim still busy dgn Thomas Engine nya walau dimana jua berada, sabar jela, hehehe..

4 comments:

tulip said...

nape babah ibrahim tak pakai baju melayu? hehe... ibrahim byk tak duit raya?

unique1012 said...

zeaty,
mamanya terlupa nak pack baju melayu skali, hehehe..
duit raya, alhamdulillah, dptla gak :)

Ummu Auni Afif said...

dugro sedap. pula tu rasa madu. anak akak tak minum susu lain dah :D

unique1012 said...

oo yeke, hehehe.. Ibrahim minum yg asli je :D