~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Saturday, May 1, 2010

Jalan2 ke Uni of Manchester!~

22/04/2010 - Khamis, Babah ada meeting dgn supervisor & PGR Director.. so babah ajak mama & Ibrahim pergi uni sekali.. dah lama gakla tak gi sini.. dalam kul 2.00pm camtu kami sampai uni.. so sambil tunggu babah abis meeting, mama pun melepak dengan Ibrahim kt Blackwell university book shop.. besar gakla kedai buku ni.. ada 3 tingkat.. so puasla mama belek2 buku, hehehe.. Ibrahim pun apa kurangnya, busy belek2 buku & menyusun buku, hehee...

dalam 1 jam lepas tu, mama dah boring, heehe, so mama ajak ibrahim tunggu babah kt "Precinct Centre", mmg banyak tempat duduk kt situ.. suka betul ibrahim duk kejar burung.. penat kejar burung, main kutip daun2 kering plak, tolong buang dalam tong sampah, hehe.. amboi rajin betul anak mama ni.. abis kotor tangan dia!! iskk..


tak lama tu, babah pun settle.. lepas tu kitaorg pun terus turun ke Oxford Road.. babah ajak gi makan kt Pizza Co.. okla tempatnya tak besar sgt, tapi bersih & ada tv lagi.. makanan pun ok.. kitaorg makan pizza, 2 ketul ayam, chips & rubicon manggo.. berselera jugala kami makan, hehehe..


cuaca yang pada mulanya cerah, disusuli dgn gerimis masa kami nak balik.. sempat lg kami singgah ke Manchester Aquatics centre, saja tengok2.. dah on the way ke car park, teringin plak nak tengok apa kt dalam tu, tp sempat sampai kat depan counter je then keluar balik, hehehe.. terus ke car park & balik rumah...

4 comments:

a kl citizen said...

sejuk sangat kat sana ya? pipi ibrahim merah....

unique1012 said...

a kl citizen,
time ni dah tak sejuk sgt, dlm 14+ darjah celcius camtu..
pipi ibrahim tu mmg cepat merah, tak kira sejuk ke panas, ehehe...

sWeEtdArLinG said...

dari dulu duk geram tgk pipi ibrahim jadi merah bila sejukk... kekekekeke

unique1012 said...

sweetdarling,
mcm pakai blusher plak kan kalau tengok! mamanya pun geram!! hehehe..