~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, April 28, 2010

Check up update part 6!~

20/4/2010 - Selasa 9.00am, Appointment with Dr CF Rice, gynecologist North Manchester General Hospital, first time jumpa ni. Seawal 8.30pagi kami dah bertolak dari rumah.. sampai2 je babah turunkan mama & terus cari parking.. Mama plak menuju ke klinik antenatal & gynecology clinic.. tempat yg sama je dgn scan haritu, cuma lain reception counter..


Pagi2 ni tengok mcm tak ramai je.. lepas daftar, kena tunggu sekejap sebelum nama dipanggil.. bila nama dah dipanggil, kena ambil sample urine & tunggu lagi utk jumpa doktor.. lepas tu baru nampak ramai yang menunggu nak jumpa doktor.. lama jugala sejam lebih, baru dpt jumpa doktor.. alhamdulillah, result darah mama makin meningkat, tp still akan ada appoinment dgn pakar darah lepas ni..

Doktor pun ok, agak peramah dan terangkan pada kami satu2 tentang result test darah tu.. kemudian, check heart beat baby, pastu set utk next appoinment, awal June nanti.. Ibrahim pun behave masa jumpa doktor, siap duk atas kerusi tunggu mama kena check, hehehhe.. alhamdulillah, semuanya ok!! semoga segalanya berjalan lancar sampaila akhir nanti, insyaAllah :)

2 comments:

gee ryder said...

apsal nk kena jumpa pakar darah tu nabilah?

unique1012 said...

kak gee,
sbb test darah saya yang mula2 dulu HB rendah sangat, sbb tu diorg prescribe iron pil tu.. then test kali ke2 baru naik skit.. tu yg kena jumpa pakar darah tu utk follow up :)