~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, May 13, 2010

Check up update part 7!~

4/5/2010 (Selasa) yang lepas - ada appointment lagi di North Manchester General Hospital (NMGH).. kali ni 2 appointment tu! pagi kena jumpa pakar darah Dr Greenfield di area Outpatient A & petang pula ultra sound scan di Antenatal Clinic..

Pagi kul 9 lebih dah bertolak dari rumah sbb appointment kul 10.05pagi.. sampai2 je babah drop mama, mama pun terus register kt kaunter, tp sebab mama lupa nak bagi duit parking kt babah, mama keluar balik, mencari babah kt luar.. alhamdulillah nampak babah & ibrahim so mama bagi duit & amik ibrahim masuk dalam balik tunggu nama dipanggil..


Bila nama dipanggil terus ikut staff hospital masuk dalam dgn babah & ibrahim.. kena ambil darah lagi sebelum menunggu jumpa doktor.. lama jugala dalam 1jam 1/2 baru dapat jumpa, ramai orang!! sementara tunggu, ibrahim busy main brochure yang ada kt situ.. sbb takde budak2 langsung, so ibrahim main sorang2 je, hehehe..

Alhamdulillah, darah makin ok, dan doktor check badan mama juga, takut ada bengkak dimana2, tp alhamdulillah takde!! :) so insyaAllah jumpa lagi nanti bulan Jun utk check seterusnya.. habis jumpa dalam kul 12.00, kami balik rumah lunch..


Petang - lepas solat Zohor, keluar lagi ke NMGH, tempat hari tu Antenatal Clinic utk 2nd scan.. appointment kul 1.50ptg, sampai2 je babah drop mama & Ibrahim.. babah tak dapat nak teman sbb ada appointment dgn Supervisor.. so mama tengok baby dgn Ibrahim je.. alhamdulillah tak ramai orang & ibrahim pun behave je, seperti biasa suka sgt tengok brochure, hehee..


Sebelum kena panggil mama minum 2 gelas air supaya tak jadi cam aritu, tak nampak.. dalam 10 minit lepas tu kena panggil dgn scan officer.. alhamdulillah, masa scan, officer tu terangkan balik tentang keadaan baby, tangan, kaki, kepala, tulang belakang, dapatla mama & ibrahim tengok baby tu.. mulut ibrahim riuh!! asik cakap its a baby!! hehehe..

tp lepas tu officer dah tak tunjuk, sibuk check perut mama, dalam 10 minit, settle, memula mama tanya juga, apa jantina baby, tp officer tu senyap je.. bila dah abis scan, mama tanya lagi.. last2 dia cakap juga.. its baby girl! wah terperanjat mama bila dia bagi tau, hehehe.. tp dia tak tunjuk bukti pun.. dia cakap masa dah settle, tak taula betul ke tak.. takperla, tunggula sampai bersalin nanti baru tau.. insyaAllah semoga dipermudahkan!! :)

lepas ni dah takde scan, tp kalau boleh mama nak scan lagi sekali..maybe kena tanya midwife.. sbb at least babah bleh tengok pula.. dalam kul 2.10 dah settle.. mama inform babah, tp sebab babah lambat lagi, so mama minta tolong jiran kami, kak siti ambil.. alhamdulillah kak siti ditemani kak julia & anaknya dtg ambil mama & ibrahim kt NMGH, thanks bebanyak ye!!

2 comments:

tulip said...

kalau betul girl.. syok nya la..
aku tak scan lg nih.. berdebar la pulak.

unique1012 said...

zeaty,
insyaAllah :) hubby aku nak boy lagi, hehe.. tp kalau dpt girl pun ok je :)
kenapa tak scan lagi?? nak surprise eh? :)