~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, May 5, 2010

Ibrahim enjoy riding a train!~

Sejak dah setahun lebih duduk kt sini, barula kami merasa naik train.. lebih kurang sama mcm LRT tp kt sini namanya Metrolink, itu kalau dalam bandar dan sekitar Manchester.. jadinya, babah bawala kami naik train last 2 week - 25/4/2010 (Ahad)..


Bermula dengan Woodland Road station, tak jauh dari rumah.. nak ke station ni kenala menapak dalam 5 minit dari rumah.. lepas tu kenala beli ticket, satu arah ke Piccidally Station Gbp 2 seorang.. Ibrahim free sbb masih under 5 yrs..


Suka betul Ibrahim dapat naik train.. dia kata Henry sbb colour hijau! hehehe.. waktu ni plak tgh hujan gerimis.. tp kami teruskan juga.. sampai di Piccidally, jalan2 sekitar station tu.. then naik train semula ke Market Street, 80p pula seorang & terus ke Arndale.. jalan2 lagi, hehehe..


Puas dah jenjalan, kami pun balik.. tp bukan naik train, naik busla plak dari Arndale ke Cheetham Hill.. yang ni pun Gbp 2 juga seorg dewasa.. okla yang penting Ibrahim enjoy!! :)

3 comments:

a kl citizen said...

selesa nampak train kat sana ya..
ibrahim pastinya suka ria naik train kan

tulip said...

1 gbp convert ke rm jadi bape?

unique1012 said...

a kl citizen,
okla kak, maybe sbb weekend & masa tak peak, kalau tak penuh juga train tu..

ibrahim mmg suka naik train! hehe..

zeaty,
skrg ni 1 gbp lebih kurang RM4.80.. dah turun byk gak dari dulu waktu sampai sekitar RM6.80.. bolehla bernafas skit :)