~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Sunday, May 23, 2010

Ibrahim's first pet!~

13/5/2010 - Khamis minggu lepas, babah ajak gi town, memula ingat nak try gi Ning Restaurant, kira masakan Malaysiala, tp bila sampai depan kedai, mcm tutup je, heheee.. last2 jalan2 je kt Swan street tu, nampak kedai pet.. apalagi, masukla kami..

Ada mcm2 binatang kat kedai ni, tp yang paling ibrahim excited mestilah fish! hehehe.. mulut riuh je, sambil cakap "look! its fish!" sambil tuding jari kt aquarium yang byk2 tu.. hehe.. so kami survey2 tengok harga tank & gold fish sambil2 tanya pada pekerja kedai tu peralatan yg perlu..

akhirnya babah decide nak belikan ibrahim gold fish!! senang jaga, tak payah nak ada bubble2 segala.. suka betul ibrahim!!... tp sbb tank tu tak berapa besar, pekerja tu hanya rekomen seekor je.. errmm so kami beli seekor je gold fish kt kedai tu & makanannya sekali, flakes..


Lepas tu, babah singgah tapau kebab kt kedai paki & balik rumah.. sampai rumah.. masukkan ikan tu dalam tank.. alahai kesian je sbb seekor je, takde kawan.. last2 kami masukkan "monty & max", 2 tractor Ibrahim dalam tu, hehehe.. at least bolehla ikan tu main2 kt situ, hehehe..


Esoknya, kami survey kt net kedai pet yg ada dekat2 rumah ni kalau ada.. mmg ada kt Cheetham hill road.. so lepas solat Jumaat babah ajak gi kedai pet lagi, hehhee.. nasib baik ada.. beli lagi 2 ekor gold fish kt situ.. wah suka betul ibrahim, makin banyak fish dia, hehehe.. so 3 dah gold fish skrg ni, 2 ekor warna stripe oren & putih & seekor warna gold..

ibrahim suka tolong babah bersihkan tank ni, selamba je dia alihkan ikan tu dgn tangan masa nak transfer ikan tu, ehehe.. pastu rajin nak bagi ikan makan.. okla dah boleh diharap anak mama & babah ni :)

2 comments:

gee ryder said...

sukanye ibrahim dpt fish!
jgn celup amik bwk kuar sudah hehe

unique1012 said...

kak gee,
hehee.. mmg suka Ibrahim kak! :)