~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, March 3, 2010

Check Up updates Part1!~

Nak cerita sikit tentang mama's pregnancy check up kt sini..

1st appoinment - 16/2/2010 - 2.00pm at Cheetham Hill Medical Center
Babah & ibrahim hantar mama awal 15 minit sbb takut ramai org, tp bila mama masuk, tak ramai pun, alhamdulillah.. counter buka tepat jam 2.00ptg, so mama tunggula kejap.. bila dah ada orang kt counter terus cakap kt receiptionist ada appoinment dgn midwife.. then mama masuk tunggu kt dalam plak.. tak lama pun 5 minit camtu, nama dah kena panggil..

then mama jumpa midwife, Jennifer & assistantnya student lagi from uni of manchester.. semuanya berjalan lancar.. alhamdulillah.. takde check apa pun, just ambil ukuran tinggi & timbang berat.. pastu tanya2 soalan pasal particular mama & family, then cerita2 skit pasal first pregnancy.. then confirm next appointment 1/3/2010 dirumah.. dan juga midwife akan refer hospital utk scan appointment.. dah abis!! mama pun call babah suruh ambil.. settle sekejap je.. lebih kurang 20minit.. alhamdulillah..

2nd appointment - 1/3/2010 - 1.00pm at home
Tepat pukul 1, bell berbunyi, Jennifer & assistantnya tiba.. pastu startla sessi pertanyaan lagi.. kali ni isi borang plak.. byk betul soalan!! hehe.. macam temuduga, hehehe.. so mama & babah sama2 jawab soalan yang ditanya.. tentang history keluarga.. ada sakit serious ke & mcm2 lagi.. then dah abis tu, mama kena ambil darah utk beberapa jenis test!! ada 4 botol tabung darah utk diisi.. lenguh gakla tangan mama!! tp still ok masih ada tenaga lg insyaAllah, hehehe.. dalam pukul 2.00pm baru diorg beransur pulang..

nanti mama sambung utk scan appointment plak, insyaAllah.. kita layan gambar! tp takde kaitan dgn entry ni, hehe..


2 gambar atas, ibrahim waktu di Tesco bhgn pakaian.. 2 gambar bawah ibrahim dlm kereta masa tunggu babah beli makanan utk hari jadi mama arituh!! hehe.. ibrahim leka tengok burung kt park sebelah tempat parking kami ni..

Nila parknya, byk betul burung kan!!!

9 comments:

missFridaNorm said...

salaam, nabilah.
Nak ucap tahniah, dpt tahu dr blog zeaty ttg bkl adik ibrahim tp slalu terlepas nak ucap tahniah kat sini/fb. Tahniah untuk seisi keluarga!

@}--- said...

ibrahim dah besar.. muka sebijik mcm maknye..

aida said...

tahniah.. wah merasa ke bersalin kat sana? hikhik

embun d tengah malam said...

comelnya ibrahim

unique1012 said...

normi,
wassalam, thanks!! takper no problem punya.. insyaAllah.. doakanla ye :)

hernie,
ibrahim dah nak masuk 3 thn, mmg sejibik mukaku :)..

kak aida,
insyaAllah disinila agaknya, so far alhamdulillah, servis kt sini mcm ok je.. doakanla ye :)

embun,
thanks!! :)

ninie's corner said...

cantiknya pemandangan kat situ.... semoga Nabila sentiasa kuat & sihat...........

unique1012 said...

kak ninie,
thanks kak, insyaAllah ameen :)

tulip said...

nabilah, bersalin sana ke? cara diorang dgn kat sini lain betul la. siap dtg cek kat umah lagi.

unique1012 said...

zeaty,
insyaAllah kalau takde aral, rasanya kt sinila.. mmg lain sgt!!