~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, March 24, 2010

Check up update part 4!~

Isnin 15/3/2010 yang lepas, mama ada appoinment lagi dgn midwife kul 11.20am.. kebetulan babah ada seminar plak kat uni tengahari tu, so mama & ibrahim ikut babah keluar kul 11.. then babah just drop us kt Cheetham Hill Medical Center..

bawa Ibrahim ni agak mencabar skit, lainla kalau ada babah.. nasib baik ada mainan kt dalam tu, kira okla.. leka skit ibrahim main.. bila ada appoinment, sampai kt receptionist dah senang, diorg akan suruh masuk terus dalam.. masuk2 je ruang menunggu kt dalam kena take urine oleh assistant midwife & tunggu sampai midwife panggil..

sebelum mama dah ada 3 orang yg menunggu, so lama gakla baru kena panggil.. dalam 12.15 camtu baru masuk, dan jumpa Jennifer, dapat result segala test darah yang dulu.. alhamdulillah ok cuma HB mama rendah.. so kata Jennifer maybe kena jumpa doktor & amik iron pil, so mama kena tunggu panggilan dia hari tu gak.. lepas tu dia check heartbeat baby kt perut.. alhamdulillah ok juga.. then dapat date utk next appoinment on June.. pastu settle dalam 12.30pm..

then mama pun jalan kaki balik rumah dgn ibrahim, cuaca pun agak mendung & sejuk.. alhamdulillah.. ibrahim ok tak byk ragam, hehehe.. gambar takdela, lupa plak nak amik sbb selalu babah yg amik :)


Selasa 16/3/2010 - pagi pukul 11.00 camtu, Jennifer datang.. katanya nak amik darah utk test lagi dan mama kena amik prescription iron pil kt gp.. semalamnya, punyala mama tunggu dia call, tapi takde, rupanya pagi ni datang rumah plak.. so mama ambil la darah.. kali ni 2 botol lagi, punyala sakit!! sampai bengkak tangan mama.. sabar jela..

lepas lunch, kitaorg keluar terus ke gp, tp sbb waktu lunch, presription pun takde, so receptionist tu suruh datang balik kul 2.00pm.. so kitaorg pun pergila Harpurhey market & Asda.. saja jalan2 pastu beli groceries skit.. then balik singgah gp again.. akhirnya dapatla 2 botol iron pil, mama kena makan 3 biji sehari selepas makan.. insyaAllah semoga HB mama naik balikla ye!! hehehe.. itula jela cerita this check up.. semoga semuanya baik2 saja, insyaAllah..

Register Ibrahim kt nursery..

Balik tu, kami pergi ke Tarbiyah nursery tak jauh dari rumah.. ingatkan nak register Ibrahim utk session yang free 2 hours Mon-Fri.. tapi bila diorg check based on postcode yg government bagi, kami punya postcode tak entitled untuk dapat that free service, so alternativenya, kenala amik private package.. tp bila tengok harga, punyala mahal!!! ehehe.. so kami amik je brochure dulu..

then lepas tu kami ke Temple Primary School plak, alang2 dah dekat terus jela pergi ke sekolah ni.. sampai2 je terus register Ibrahim utk start September ni.. so kerani tu cakap diorg akan response bulan May nanti.. so tunggu jela, semoga Ibrahim bleh masuk sekolah ni sbb dekat dengan rumah! insyaAllah :)

No comments: