~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, March 12, 2010

Check Up Update part 3!~

Isnin 8/3/2010 - Crumpsall Children Center.. kali ni walk in je.. takde temujanji, midwife mama, Jennifer yang suruh datang utk Urine Test & Glucose.. so mama kena puasa dari malam Ahad sampaila ambil darah, baru boleh makan, minum bolehla, makan je tak boleh..


Kami sampai pukul 9.00pagi, tempat ni ada nursery juga.. so ramaila ibu bapa yg hantar anak masa kami tiba, waktu kami sampai, dah ada orang lain yang sampai lebih awal lagi, so kenala tunggu turn utk jumpa midwife yg bertugas.. mama pun tengok2la papan kenyataan yg ada kat situ.. bila sampai kt carta aliran staff, ternampak plak gambar midwife mama, so apa lagi suruhla babah amik gambar, hehehe.. dapatla mama tunjuk kt sini.. rupanya Jennifer tu community midwife kt center ni..


sambil tunggu tu, ibrahim pun busy main, nampak aje mainan yg ada kt situ, apalagi mengangkutla dia semua track tu nak main.. sabar jela.. babah panggil nak amik gambar pun tak nak pandang.. busy sungguh!! hehe.. mama dipanggil masuk kul 9.30pagi.. rasa dah tak larat sbb tak makan pagi.. tp tahan jela.. bila dah amik darah & urine, kira settle la, alhamdulillah, bleh makan!! :)


kami pun terus ke Worldwide beli daging & ayam halal.. sambil2 tu belila makanan lain.. then balik rumah hantar barang sekejap, lepas tu keluar balik pergi Manchester Fort plak.. mentang2la pagi lagi ye tak!! hehe.. jgn tak caya babah ajak makan KFC lagi, hehehe.. katanya nak jamu mama yg puasa, alhamdulillah!! mama ikut je, perut mmg tengah lapar!! hehehe.. kami sampai ke KFC, takde orang pun, so best!! lepas tu kami ke Poundland & terus balik rumah..

4 comments:

a kl citizen said...

assalammualaikum

ibrahim dalam gambar memang bz tul ya...comel sungguh

unique1012 said...

a kl citizen,
waalaikumsalam, ibrahim mmg camtu, excited bila ada mainan baru, hehehe..

Ija said...

nabilah,

k ija nak mintak tlg buat survey.. utk thesis k ija. blh tak? huhu..

K ija email kat unique1012@yahoo.com ek..

unique1012 said...

kak ija,
done! :)