~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Tuesday, March 30, 2010

Menyambut kedatangan rakan dari Malaysia!~

Dah nak setengah bulan baru sempat update pasal ni! hehe..

17/3/2010 yang lalu, senior mama masa MMU dan juga rakan sekerja dulu di TM sambung ACCA di Manchester, kak Aida, husband, 4 orang anak mereka dan ayah kak Aida selamat sampai disini, alhamdulillah.. sempatla mama masakkan utk mereka sekeluarga.. selain mama, Baiti juga turut sama membantu masa kak Aida sampai.. Baiti ni tengah buat PhD di sini.. kira rakan bloggerla ni, hehe..


Dalam kul 12.00tghr camtu, kami sampai rumah sewa kak Aida di Crumpsall.. Ibrahim pun mmg suka kalau jumpa kawan ramai.. borak2 sakan dan kami decide nak keluar beli barang keperluan yang masih tak mencukupi lepas solat Zohor.. sbb semua letih, hanya husband kak Aida je yang pergi serta kami & Baiti.. kali ni Baiti bawa kami ke Home Bargain, Regent Park, area Eccles, Salford.. first time pergi ni.. mcm2 la beli.. penuh gakla trolley!! hehe..


Lepas tu kami ke ASDA Trafford pula, mencari heater & microwave serta barang2 lain.. tp takde plak heater, so beli microwave + food je.. habis shopping terus bergegas balik ke rumah kak Aida balik, solat Asar.. sempat lagi Ibrahim, anak2 Baiti & anak2 Kak Aida main sama2, hehehe.. lepas tu kami pun beransur pulang..

Keesokannya, 18/3/2010 kami pergi lagi rumah kak Aida, antar lauk skit.. waktu tu, kak Aida takde, gi register kt uni dgn Baiti, so kitaorg pun decide nak carikan heater utk mereka di Argos.. so kami bawa anak kak Aida yang 1st, Amni sekali.. pergi Argos Manchester Fort, tp takde stock juga heater tu, then kami balik rumah kejap.. sbb Ibrahim poo poo plak..


Then lepas Asar keluar balik, pergi Argos kt Central Retail Park, kat city, still takde stock, so call kak Aida balik, then option lain, beli portable fan heater.. so okla.. settle bab heater.. Ibrahim dgn Amni sempat lagi main kejar2 dalam Argos tu, hehehe.. then abis membeli kami terus ke Worldwide plak beli groceries utk kak Aida, ayam halal, buah2an & etc sbb tak sempat nak beli sebelum ni.. abis tu hantar barang semua, singgah jap.. then kami pun balik..

semoga Kak Aida & family dapat menyesuaikan diri disini ye, insyaAllah :)

4 comments:

Ummu Auni Afif said...

wah wah amni dah ngikut korang! hehe

unique1012 said...

Kak Aini,
a'ah kami ajak, nak pula dia, kira okla kan :)

Wawa Vtec said...

beshnyer...dh jumpe kak aida di sane :)
nabil congrats on your preggie...

unique1012 said...

Najwa,
a'ah.. mmg jumpa on the first day lagi, hhehe..

thanks naj, doakan ye :)