~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Saturday, September 11, 2010

Welcome Aishah!~


Alhamdulillah, our 2nd baby, Aishah selamat dilahirkan pada 10/09/10 bersamaan 1 Syawal, jam 5.11am di North Manchester General Hospital setelah berhempas pulas selama 13 jam selepas air ketuban mama pecah pada pukul 4ptg hari sebelumnya..

Akhirnya Aishah keluar juga, jam 5.11am secara ceasarean, sbb mama boleh demam plak sbb tak dpt epidural, pakar bius tak bagi sbb mama on medication utk tambah darah, takut nanti vulnerable to spinal infection.. pastu heartbeat baby pun tinggi mencecah 180, takut betul babah tengok time tu.. rasa mcm dah tak nak tunggu utk normal delivery.. Tp akhirnya babah minta juga utk stop oxytocin, then go for ceaserean, at least dpt selamatkan baby..

Masa lepas lahir, Aishah dah biru & terlentang, kata doctor pakar baby yg standby masa tu.. babah pun tak dpt tengok mama operation sbb dah emergency, mama langsung tak sedar masa operation sbb kena amik general anaesthetic..

Begitula cerita mcm mana Aishah lahir.. mama disedarkan pukul 6.00am oleh babah, mama jaga tp masih mamai selama 15 minit camtu.. alhamdulillah, semuanya selamat, tp Aishah sedang di Neonatal Unit, tkt 1.. tak dpt mama tengok, hari ni 2nd day barula mama boleh bangun dan pergi tengok Aishah, babah tolong amikkan wheel chair and push mama turun tkt 1, insyaAllah esok nak tengok Aishah lagi..

InsyaAllah, nanti mama update lagi tentang dari mula masa dimasukkan di Ward sejak Isnin lepas..

16 comments:

Le Chevalier said...

congratulation for the second comin baby. masih ingat lagi saya? 2 tahun lepas dulu pernah datang ke manchester tapi tak berkesempatan nk jumpa. tak tau la kalau skarang pun boleh jumpa lagi, sebab sekarang saya kt nottingham until 29 sept

aida said...

pengorbanan tak ternilai. Jaga kesihatan diri. Mak sihat mudah utk jaga anak

ninie's corner said...

tahniah nabila! Alhamdulillh...selamat semuanya...comelnya aishah...

d i b a said...

congrates mdm for your newborn baby..... :)...

unique1012 said...

Le Chevalier,
thanks! insyaAllah, masih ingat lagi.. dtgla, boleh je jumpa.. tp bagi tau awal ye.. takut nanti jadi cam dulu..

Kak Aida,
thanks kak, isyaAllah, semoga dipermudahkan Allah segala2nya :)

Kak Ninie,
terima kasih ye.. alhamdulillah, akhirnya semua selamat :)

Diba,
Thanks :)

tulip said...

tahniah ...
jaga kesihatan ok..

-ummu amin- said...

nabilah, congrats on ur newborn baby girl! take care...

mama3hz said...

anyway....congratulation again nabilah.....nt baby dah discaj akak gi melawat yer....

a.z.i.l.a said...

welcome to the world aishah.. congrates kakt ct.. take care ye.. =)

ida_F said...

nabila.. tahniah!!

unique1012 said...

mama3hz,
thanks kak.. insyaAllah boleh je :)

azila,
thanks!! insyaAllah you too take care :)

ida_F,
thanks!! :)

unique1012 said...

Zeaty,
Thanks!!, insyaAllah :)

Kak Ayu,
Thanks!! insyaAllah :)

Mas said...

thniah kak, moga cepat sembuh, seronokla dpt sepasang ye...tahniah2

unique1012 said...

Mas,
thanks!! insyaAllah ameen :)
alhamdulillah :)

arianna adrizal said...

tahniah! get well soon =)

unique1012 said...

ulfa,
thanks!! insyaAllah ameen :)