~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, September 22, 2010

Aishah ketika di SCBU!~

Lepas mama dpt balik rumah 12/9/2010, keesokannya 13/9/2010 - Monday 9.00am, mama ada appointment dgn pakar darah plak, sampaila 11.00 lebih.. then lepas tu baru pergi tengok Aishah kt SCBU.. Tp bila jumpa doktor, doktor kata Aishah dah boleh keluar tp diorang ingatkan yang mama masih di ward, so diorg ingat nak hantar Aishah naik ke ward mama utk observe one more day, tp mama cakap yg mama dah discharged..

So diorang minta mama stay utk jaga Aishah satu malam..okla.. mama pun balik dulu dgn babah berkemas apa yg patut.. pukul 6.00pm mama dtg balik dgn Wan, Atuk & Ibrahim... Dptla Wan & Atuk tengok Aishah plak..


Petang tu, mama mandikan Aishah & tidur di bilik yg disediakan.. Aishah minum susu ready made dari Cow & Gate sepanjang di hospital memandangkan susu mama tak cukup.. Okla, Aishah ni tak byk ragam.. tido je.. malam bangun pun sekali je..


Depan bilik tu, ada visitor room, ada mcm2 toys.. Ibrahim cukup suka.. sampai2 je main sampaila nak balik..

14/9/2010 - pagi.. doktor pakar check Aishah, alhamdulillah, semua ok.. dan dah boleh balik.. tp sebelum tu kena buat hearing test dulu.. so mama pun tunggu jela sampai kul 2.00 baru ada nurse dtg nak buat test tu.. tak lama pun.. dalam 10 minit je dah settle.. kul 3.00 lebih baru kami dpt bawa Aishah balik rumah..

5 comments:

tulip said...

nabilah kat sana memang doc bg fresh milk kat baby eh?

aida said...

kalau kat hospital gomen kat malaysia, dipaksanya bg BM.. hehehe

aishah comel, tak tersempat lagi nak lawat awak ni

unique1012 said...

zeaty,
tu bukan fresh milk, tu infant milk yg dah ready made.. kt sini ada jual yg ready made, tinggal minum je.. sbb susu aku tak cukup, kenala top up..

kak aida,
kt sini takdela paksa, tp still kalau boleh mmg dia nak kita fully bf.. cuma problemnya sy plak yg tak byk susu.. kalau tak mmg nak fully bf..

hehe.. takper kak, insyaAllah ada masa bleh jumpa :)

gee ryder said...

alolo aishah comel & tembam cam abg dia hehe

unique1012 said...

kak gee,
hehe.. mmg bam bam Aishah ni.. dulu Ibrahim masa lahir pun tak setembam Aishah ni :)