~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, September 27, 2010

Thomas in Manchester!~

5/9/2010 - Ahad, sehari sebelum mama masuk ward, sempat lagi kami bawa ibrahim pergi tengok Thomas, Ibrahim's favourite train yg ada buat exhibition di Museum of Science and Industry (MOSI), Manchester. Alhamdulillah, kami tau pun sbb belek surat kabar lama, dan nak dijadikan cerita, hari yg kami pergi tu last day exhibition tu, nasib baik sempat lagi.. Tak perlula bawa Ibrahim ke Drayton Manor, Thomas Land kat Tamworth lagi, sbb dah jumpa Thomas kt sini..

Kami bertolak pagi dalam kul 9.00pagi, nak mencari lagi kt mana museum tu.. bila dah sampai, nak mencari parking plak, alhamdulillah ada parking tak jauh dari museum tu.. gembira betul Ibrahim!! terus nak naik Thomas, okla.. nasib baik sampai pagi.. so masih tak berapa ramai lagi.. dapatla naik Thomas, 2 round jugakla Thomas tu pusing..


Bila dah abis tu, pergi plak tempat permainan dia.. leka betul Ibrahim main kat situ.. semua nak main!! mcm2 ada.. sampaikan tak nak stop!! lama gak kami tunggu!! selain tu ada bilik tv, siarkan Thomas punya video.. then ada face painting, game utk budak2, treasure hunt, ada juga sourvenir, buku, batch Thomas & etc yang dijual kt situ..


Tapi yang paling best, Ibrahim dapat jumpa fat controller & minta sign utk Junior Engineer Certificate sebagai kenangan!! Bila kami nak balik, Ibrahim menangis2 tak nak balik!! last2 bila dapat ice cream baru senyap!! dalam tu ada cafe, so blehla berehat sekejap sementara tunggu Ibrahim makan ice cream.. bila dah abis, barula kami balik, itupun kena pujuk bebaik, punyala dasyat penangan Thomas ni!! :)

No comments: