~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, October 23, 2009

Tabung Haji & Sunshine Square!~

Pagi Isninnya, kami bertiga & atuk keluar dlm kul 10.00 pergi sarapan dulu.. Atuk bawa kami ke Taman Tun Sardon, byk juga gerai kt sini.. makan nasi lemak, capati & kuih muih..

lepas tu baru kami ke Kompleks Tabung Haji yang terletak di Bayan Lepas, tujuannya nak simpan duit raya Ibrahim, sebelum raya arituh dah buka akaun TH Ibrahim kt Kajang, ni nak simpan duit rayala plak.. Alhamdulillah, byk jugala collection Ibrahim raya tahun ni, tak sempat2 nak pergi masa di KL, alhamdulillah, ada juga kesempatan masa kt Penang ni..


Babah & mama je yg masuk, atuk & Ibrahim tunggu kt luar.. tau tak apa yg Ibrahim buat?? hehe.. dia main kat air pancut + kolam kt luar, suka betul dia!! Kompleks ni kira besar jugala, siap ada tempat penginapan skali..

Lepas tu kami ke Sunshine Square kt Bayan baru.. tujuannya sbb Wan dpt boucher Sunshine RM100 masa cabutan bertuah hari keluarga Recsam tu, so dptla atuk RM50 & kami RM50..thanks Wan!! apalagi gembirala kan..itu yang kami pergi Sunshine ni.. sampai dalam kul 11 pagi.. supermarketnya memang dah buka awal pagi, tp bahagian atas (department store) yg menempatkan pakaian, barang elektrik tak buka lagi, pukul 12 tghr baru buka, pelik kan!! 1 jam jugala kami menunggu.. sambil2 tu jalan2 jugala kat bhgn supermarket.. Ibrahim suka betul naik trolley supermarket tu..


Selain tu, sempatla kami duduk2 kejap kt foodcourt minum air & jalan2 tengok2 kerepek & tudung yg dijual depan supermarket tu.. Bila dah buka bhgn atas, kami pun pergila naik lift ke tkt 3, sampai kt pintu department store tu, boleh guard tu cakap tak boleh masuk trolley!! ish ish.. angin betul dibuatnya!! last2 turun balik, babah je yg naik, mama & Ibrahim tunggu kt bawah.. rupa2nya atuk pun ada kt bawah tgh baca newspaper..

Then Ibrahim nampak ice cream, belila utk Ibrahim, vanilla cone.. abisla meleleh2 Ibrahim makan ice cream, mama pun makanla juga, nak kurangkan meleleh tu, hehehe.. tiba2 ada plak lalat hinggap kt ice cream Ibrahim, terkejut Ibrahim & mama dibuatnya!! last2 Ibrahim tak nak makan ice cream dia!! hehehe.. nasib baik dah makan byk jugala.. terpaksala buang! lama juga menunggu babah..

Lepas babah turun, atuk plak naik!! iskkk.. so kami pun singgah balik kt foodcourt, kali ni mama makan laksa & babah makan nasi lemak, then bungkus nasi ayam bawa balik rumah, nasib baik atuk tak lama, tp penat gakla, Ibrahim siap melepas lagi (buang air besar) gi ler tukar jap kat toilet wanita, takde tempat baby kt situ.. pastu kitaorg balik!! penat sungguh!!

Esoknya dah nak balik KL, nanti sambung cerita lg ye :))

8 comments:

sWeEtdARLinG said...

eh, bagus jugak kan bukak akaun TH tuk anak2.. tak terpikir langsung..! asyik masuk ASW jer

unique1012 said...

sweetdarling,
ye bagus jugala, at least simpanla juga..

oo masuk ASW? pulangannya best ke?

ninie's corner said...

byk betol xtvt dia.........
mmg bagus buka acc utk anak dr mereka kecil lg........
bila dah besar.....byk la duit tu nnti.....

unique1012 said...

kak ninie's corner,
hehe.. aktiviti mmg tak berhenti masa balik bercuti ni..
itula mmg brhajat lama nak buka akaun utk Ibrahim, alhamdulillah terlaksana juga :)

tulip said...

aku bukakan akaun bank islam utk nabil. kenapa la aku tak wat kan dia tabung haji.. bole la didik dia simpan nak gi haji nanti. kene tukar nih.

unique1012 said...

zeaty,
bank islam pun ok, ko buka je tabung haji plak, nanti senang nak masuk ke akaun TH dari Bank Islam je, hehe..

eRiN said...

kalo breakfast taman tun sardon tue kena try roti bakar ayam,daging...mmg best yg lain kena try serabai...tpt lain mmg x dpt..hehehe

unique1012 said...

erin,
oo yeke, heehe.. kitaorg tak tau pun, ikut je mana FIL pergi, :)
insyaAllah next time kalau pergi lagi, hehehe..