~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Sunday, October 18, 2009

Jom ke Penang lagi?!~

2 Oct 09, kami ke Penang lagi! bertolak tengahari dari Cheras, sampai dlm 5 ptg, 2 kali berhenti makan & solat.. Malam tu makan Ala Thai di Jelutung, memangla best!! hehe..tengokla beria2 betul Ibrahim makan, hehehe..


Esoknya 3 Oct 09, ada hari keluarga Seameo Recsam, tempat Wan bekerja, so kami pun joinla skali.. Tak join main pun, join makan2 je, ehehehe.. family day ni diadakan di Bayu Beach Hotel & Resort, Batu Feringgi, Penang.. Best gakla!!


Kami sampai hampir pukul 12 tghr, sessi penyampaian hadiah sedang dijalankan, lama gakla.. sampaikan sempat gak babah bawa Ibrahim jalan2 kt tepi pantai, waktu ni mama tak ikut, agak2 apa yg Ibrahim buat ye?? main pasir? main air? kejar burung? hehe.. mcm2 rupanya yg dia buat.. alhamdulillah cuaca memang cerah & panas! hehe..


Lepas tu makan kt ballroom hotel sambil2 cabutan bertuah.. Makanan dia pun agak menyelerakan!! biasala kan kalau makan kt hotel, mestila buffet.. so mcm2 ada!! nasi goreng, lauk pauk, ayam, udang, daging, ikan, sayur2an.. ada rojak buah, laksa, ice cream, agar2, kek2, buah2an & mcm2 lg..


Dapatla makan puas2 hehe, Ibrahim plak sampai2 je makan laksa, pastu ice cream plak.. ada gakla mama suap nasi goreng, dah kenyang dia busy jalan2 pastu main atas pentas! sabarjela anakku, risau dibuatnya!! naik tangga, turun tangga, takut jatuh je!! mula2 dia sorang2 je, pastu ada plak budak2 lain yg join sama, hehe.. Last2 babah bawa dia kuar kat tepi kolam sbb tak nak ganggu majlis cabutan bertuah..


Suka betul Ibrahim dpt main tepi kolam, adala anak pak Arab ni pun tengah mandi manda kt dlm kolam tu, suka betul dia mengusha Ibrahim, hehehe.. Ibrahim plak busy main air, abis basah!! dahla baju semua dlm kereta.. bila dah main, susah plak nak suruh berhenti, ehehe..

Last2 kami naik semula ke tempat makan, tapi hanya duduk kt luar, sessi cabutan bertuah masih berjalan, mama just ambil barang & stroller tunggu Wan and Atuk kt kereta sbb Ibrahim dah basah kuyup.. sampai di kereta tukar baju and seluar, sbb lepas ni ada nak pergi tempat lain pulak.. kemana tu? insyaAllah mama sambung next time ok! tunggu ye :)

No comments: