~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Tuesday, October 20, 2009

Jom ke Paradise Sandy Beach Resort! ~

Lepas balik dari Bayu Beach Hotel & Resort, kitaorg terus check in di Paradise Sandy Beach Resort, at Tanjung Bungah, tak jauh dari situ.. kali ni Wan yg belanja..


bilik dia cantik jugala, cuma aircond tak berapa nak sejuk!! tak berapa bernasib baik skit..


permandangan luar pun cantik!!


indah sungguh ciptaan tuhan! :)



sampai2 je Ibrahim memang dah tdo dari dlm kereta lagi sampaila masuk bilik.. penatla tu main air!! hehe.. kami pun berehat sambil tengok tv.. dalam pukul 6pm, barula turun, ingatkan nak bawa Ibrahim mandi pool, tp tetiba sampai kt pool tu, angin punyala kuat dari arah pantai, sampai terbalik semua kerusi & meja di situ.. kami semua dah cuak!! semua bergegas masuk hotel!! tak jadila nak mandi pool.. last2 babah & ibrahim berendam je dlm bath tub kt dlm bilik! hehehe.. jadila kan daripada kempunan.. takper esok masih ada, insyaAllah!


malam lepas maghrib, Pakteh dah sampai dari lepas kerja terus join kami makan kt Delifrance kt hotel tu.. semestinya buffetla juga kan.. malam tu mostly Italian food, pasta, spaghetti, lasagnea, lamb ribs & mcm2 lagi desert yg disediakan..


keesokan paginya, breakfast kt tempat yg sama dlm kul 8.00pagi, then babah, mama & wan bawa Ibrahim mandi kt pool!! hehe.. first time ni Ibrahim masuk pool, suka betul dia!!! ramai juga budak2 yg mandi sekali dlm pool tu.. memula Ibrahim asik berjalan je dlm air tu, almaklumla tak dlm pun, hehe.. lepas tu babah ajar camna nak float, lama2 baru la dia seronok imbang badan guna pelampung, hehe..sampai tak nak naik dia!! menggigil2 pun tak kisah dah, sabar jela..


then lepas tu babah bawa gi pool org dewasa plak, kali ni manala bleh berjalan kan sbb dalam sgt!! asik berpaut jela dgn babah, main lambung2 la pulak, hehe..


pastu gi plak kat tempat air terjun, main air lg kt situ!


sampai masuk air telinga Ibrahim! hehe


then lepas tu, kitaorg bawa Ibrahim mandi kt pantai plak, tp tak lama pun, Ibrahim takut ombak, hehehe.. bagus juga, sbb risaula kan..


Belakang tu bangunan hotel yg kami menginap! tinggi gakla..


siap ada horse lagi kalau nak tunggang..

pastu kami masuk balik kawasan pool, babah & ibrahim bersihkan diri then naik bilik.. mama kemas2 apa yg patut, pastu sedia utk check out.. balik rumah makan tengahari, berehat.. petang lepas Asar kami keluar semula pergi Gurney Plaza, saja jln2 & window shopping.. then kami dinner kat Manhattan Fish Market..


Ibrahim siap makan ice cream McD lagi, suka betul dia dpt mkn ice cream!!


Wan n Pak Teh..


Kami bertiga! :)


lepas tu balik rumah solat Maghrib, pastu gi Tesco plak, hehe.. punyala sakan berjalan..

Esoknya kemana pula? nanti mama sambungla lagi ye :)

**Hari ni hari jadi Nenek TPG! Happy Birthday Nenek! Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki & bahagia selalu disamping Atuk insyaAllah.. Kami disini sentiasa doakan kesejahteraan nenek di Malaysia..

p/s ada problem skit nak upload gambar kt scrapbook sebab tu gambar tunggang langgang, layan je la eh ;P

9 comments:

mama3hz said...

nabilah!akak pun ada gak mkn manhattan fish market nie..masa di KL(kat midvalley..) sedap kan????belum update story mkn2 kat KL...pun sbb byk yg tkder gambar..tp yg manhatan edition ader gambornyer wpun sikit...

mamaadam said...

alahai tak tau pun nabilah balik malaysia.. bestnye asik jalan je kan..

sWeEtdARLinG said...

budak2 selalunya mmg tak suka mandi pantai.. they prefer pool.. agaknya takut sebab kena lambung2 dek ombak..

ninie's corner said...

wah cuti2 malaysia.........
mmg bercuti sakan lah......

unique1012 said...

mama3hz,
a'ah mmg sedap & favourite kami!! hehe.. oo ok, nanti akak update ye :)

finee,
terlepas pandang agaknya, sebelum ni mmg ada update kt sini :)alhamdulillah dptla balik sekejap, hehe.. berjln sakanla juga :)

sweetdarling,
itula budak2 lagi suka mandi kat pool kan, okla tu lebih selamat dan senang nak awasi :)

ninie's corner,
hehe.. cuti2 malaysiala plak, alhamdulillah ada rezeki lebih, mmg sakan kami berjalan :)

tulip said...

balik malaysia jalan je ye.. aku yg rasa penat bila baca post ko nih. hehe...

unique1012 said...

tulip,
tau takper, byk lg nak cerita ni, hehehe..

gee ryder said...

mcm best je tmpat ni..
mandi puas² ibrahim..dh blk uk nti xdpt dah hehe

unique1012 said...

Kak gee,
bestla gak!! hehe.. mmg puasla Ibrahim mandi sampai menggigil2 dia :)