~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, February 15, 2010

Jom makan best!~

Sempena hari jadi mama baru ni, mama masak nasi briyani, rendang daging & ayam goreng ala KFC, hehe.. Nasi briyani guna rempah briyani mix maggi, dulu pernah buat mama tambah ayam, kali ni mama tambah daging plak.. masak sebentar diatas dapur rempah briyani dengan daging lepas tu masuk je dalam rice cooker gaul sebati dgn beras yang telah dibasuh & ditos..


Manakala rendang daging guna rempah Brahims.. masak rempah Brahims dalam periuk dgn daging & masukkan 1 cawan air, masak hingga daging empuk & hampir kering... memang sedap & mudah!! Ayam goreng plak gaul sebati dgn satu biji telur sebelum dilumur dengan tepung ayam goreng Adabi & digoreng garing.. babah kata sedap!! macam makan kat rumah orang kawin, hehe.. Ibrahim pun suka!! hehe..

sbb takde sayur, mama potong timun je sebagai ulam, kira ok la tu kan, ehehe.. laju je masing2 menjamu selera.. alhamdulillah kenyang!! ;)

8 comments:

hernie said...

wah.. sambut bday sendiri masak? happy belated birthday & congrates for 2nd pregnancy!

unique1012 said...

Hernie,
thanks! :)
memang hari2 masak, hehehe.. tp sbb hari best, so dptla makan best.. kalau tak biasa2 aje..

embun d tengah malam said...

lapar terus

admin said...

Nice info blog. Mantap!!!I like to share with bloggers and all of readers
Keep in touch

a kl citizen said...

memang best makan tu...

nak ucap belated birthday...

unique1012 said...

embun,
lapar gi cari makanan ye :)

admin,
thanks! :)

a kl citizen,
sesekali dpt makan best!! :)
thanks! :)

ninie's corner said...

rajin betul Nabila masak-memasak...
nampak sedap jer......

unique1012 said...

kak ninie,
kalau time rajin, mmg semua nak masak, hehe.. mmg sedap kak ;)