~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, February 19, 2010

Hadiah hari jadi!~

Alhamdulillah, memang setiap kali hari jadi kami, Wan Penang akan masukkan duit sbg hadiah.. so mama pun dpt juga!! terima kasih Wan!! maka Khamis baru ni babah bawa mama & ibrahim ke KFC Manchester Fort.. Ye!! KFC yg kt MF tu sekarang ni dah dpt sijil halal HFA (Halal Food Authority License).. kami pun baru je tahu, hehe.. alhamdulillah dapat juga hajat mama nak makan KFC..


Kami keluar rumah 12.30tghr lepas solat Zohor, terus menuju ke KFC.. mmg tengah lapar!! hehe.. ada juga kawan Malaysian sekeluarga yang juga makan KFC masa kami sampai.. so adala geng! hehe..

rasanya memang sama je, cuma meal menu dia tak sama mcm kt Malaysia.. kami makan variety meal (2 ketul original, 2 hot wings (hot & spicy) & 1 boneless fillet, kentang goreng & minuman bergas), kalau kt malaysia sure ada wipped potato, coleslaw & bun.. so macam tak lengkap je kan menu tu, tak seimbang, hehe.. satu lagi kt sini takde sos cili, hanya ada tomato ketchup shj, so kurang ummpphh, kena bawa cili sendiri la nampaknya, hehhee.. Apapun alhamdulillah, yang penting kenyang!! harga pun agak berpatutan..

Model Hot cup hot water dispenser :)

lepas tu kami jalan2 di Asda & Argos.. sampai di Argos, kami membeli hot cup hot water dispenser.. ni kira hadiah hari jadi mamala.. senang & mudah!! hanya dgn tekan button, air akan dimasak & auto keluar ke dalam mug, jimat air & juga electric.. Thanks again Wan for the birthday gift!! :)

10 comments:

tulip said...

pas ni bole la selalu mkn kfc..

missFridaNorm said...

omputih x mkn cili, nbila. Merah mcm udang kena bakarlah muka depa! Hehe

embun d tengah malam said...

happy birthday

unique1012 said...

zeaty,
insyaAllah, dah dekat ni, senangla na pergi, ehehe..

Normi,
itula, hot n spicy pun hanya ada hot wing je, tak menyengat!! :)

embun,
thanks!

gee ryder said...

takpela nabilah,janji dpt mkn aym kfc tu..mashed potato mane2 pn ada

Tula kt oversea sumanya ketchup..china pn sma gak.xbest lgsg mkn xde cili sos

unique1012 said...

Kak gee,
ye betul tu, mashed potato bleh buat sendiri, hehee..

a'ah kita dah biasa pedas, mmg kena bawa cili sos la jawabnya, ehehehe..

CIK NANA said...

Salam kenal kak gee.. happy belated birthday! love dis blog! :)

unique1012 said...

Cik Nana,
Salam kenal kembali, thanks!!! but saya nabilah, bukan kak gee, hehhehe..

a.z.i.l.a said...

kt doha ni pon kfc takder sos cili..huhu..tp ada delivery..tu yg best tu..mash potato pon takder jugak.

unique1012 said...

azila,

oo bestla ada delivery, kt sini takde, drive thru je ada, tp sbb dekat so takde masalah :)

org arab pun tak makan pedas agaknya kan, hehehe..