~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, February 12, 2010

It's my birthday!~

Diam tak diam, bertambah lagi usiaku hari ini.. alhamdulillah, semoga bertambah matang, insyaAllah, hehe.. semoga Allah tambah rezeki, panjangkan lagi umur supaya dapat memperbaiki diri ini, hidup bahagia disamping family yang tersayang..


Celebrate tak?? ermmm.. dua hari lepas babah belanja mama & ibrahim makan.. takeaway dari kedai pakistan.. babah beli 2 fish burger, ayam goreng ala kfc & mushroom pie.. sedap!! dah lama kami tak beli dari luar, ni kira celebrate jugala, hehe.. sbb mama teringin nak makan kfc, dapat ayam goreng ala kfc pun jadila, hehehe..thanks babah!!

Tahun ni mmg bermakna dalam diri ini dan juga family ku.. insyaAllah segala doa dan harapan kami dimakbulkan oleh Allah.. hajat nak tambah keluarga :) hehe.. Ye agaknya semua dah dpt agakkan..

I'm pregnant, insyaAllah.. yang hari tu asyik batuk & selsema tu rupanya kira tanda gak tu, cuma mama yg tak perasan sbb bila check, negative.. sbb tu bila kawan2 tanya tak berani lagi nak ngaku, hehhe.. then about half month Jan yg lalu, mama check lagi, alhamdulillah.. barula positive..

Sekarang ni, selalu rasa letih & tak bermaya.. agaknya sbb 1st trimester, hormon berubah, hehe.. tp gagahkan juga bangun masak, kalau tak kebulurla semua.. hehe.. nak keluar pun rasa malas je.. tp keluarla juga sbb nak beli barang..

25 Jan 10 aritu, babah & ibrahim hantar mama pergi klinik, dahla 2 jam menunggu then receptionist tu bleh plak bagi jumpa salah doktor.. jumpa doktor family planning, memula mama pun pelik, tp malas nak argue.. tp kira ok gak.. jumpa doktor terus nak confirm betul2 pasal pregnancy ni.. then alhamdulillah mmg confirm lepas amik urine test & doktor tu buatkan surat lagi utk gp.. kira bagus gakla dpt jumpa doktor ni..

rupa2nya kena call dulu buat appointment yang mama ni main pergi je, hehehe.. insyaAllah 16 february 2010 ni my first check up dgn midwife/doctor.. semoga semuanya berjalan lancar!! insyaAllah doakan ye..

13 comments:

DYLA said...

ALHAMDULILAH.. TAHNIAH NABILAH..

dan tak lupe..

Happy 29th Birthday!

az1ra said...

Happy birthday & tahniah!
moga panjang umur & dikurniakan kesihatan yang baik!

gee ryder said...

hepi bday nabilah!
semoga sihat & bebahagia selalu..

& tahniah ibrahim nk dpt adik...yahooo! insyaAllah anak kita sebaya :)

tulip said...

hehe... tahniah... pegnent sama.. patut la aritu acik intan kata ko pun nak jugak tambah... due bila?

hepi besday gak..

Mas said...

Tahniah akak!!!wah, hadiah birthday terbaikla ni ,kan, akhirnya Ibrahim dapatla adik gak...mg2 dimudahkan urusan, sentiasa sihat dan ceria...=)

ida_F said...

hepi bezdayy, dan tahniah..lepas ni ibrahim ada kawan le

Shibam Jelita said...

happy birthday dan tahniah sebab nak dapat baby baru.

mama3hz said...

happy birthday dear(even dh wish dlm fb.) nak gak wish here...AND tahniah....jaga diri elok2 yer nabilah.....

-ummu amin- said...

nabilah, happy birthday!! and congrats!! akhirnya ibrahim dapat jugak adik yer.. bila due??

nina said...

happy birthday nabil, and congrats! jaga diri yer preggie mama.

unique1012 said...

thanks ye Dyla, Azira, Kak gee, Zetty, Mas, Ida, Kak Shibam Jelita, Kak Intan, Kak Ayu & nina for the wishes!!! very appreciate it!! insyaAllah ameen utk semua doa!! akan jaga diri bebaik :)

due insyaAllah awal bulan 9 ni, tengah puasa!! hehe.. nanti kita tempek ticker ye..

ninie's corner said...

hepi bfday.....& tahniah..... murah rezeki.....Alhamdulillah....

unique1012 said...

kak ninie,
thanks!! alhamdulillah :)