~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, January 7, 2010

Snow in new year!~

Baru2 ni, hari Selasa (5/1/2010) & Rabu (6/1/2010) snow turun lagi, kali ni yang paling tebal pernah turun sejak kami di sini.. sampaikan ada kawan kt sini yang dah duduk 7 tahun kat sini pun kata, snow ni la yg paling tebal pernah turun kt Manchester ni.. sekolah & university pun terpaksa tutup, public transport pun stranded..

nak keluar pun, kereta telah ditimbun oleh salji yang tebal!! so duduk jela kt rumah.. babah je yg keluar sbb nak bersihkan kereta & hidupkan enjin.. ibrahim pun apalagi, ikut jugala.. suka sangat main salji! hehehe.. bila tengok dari dalam rumah, memang putih bersih je semua jalan! tapi sejuknya sangatla tak tahan! mama tak keluar pun, tengok dari dlm je.. selsema pun baru je baik..


sampai tenggelam kaki ibrahim.. nak jalan pun susah.. ibrahim siap bergambar lagi dgn jiran pakistan depan rumah kami, hehhe.. diorg pun keluar jugak main snow.. babah siap bawa pembaris lagi, nak ukur berapa tebal snow tu, hehehe.. lebih kurang 15cm, sama panjang dgn pembaris pendek tu! pastu babah dudukkan ibrahim atas kereta, sukala dia dpt duduk atas snow tu..


tapi lepas tu setiap kali masuk lepas main snow mesti nangis kesejukan, minta hot water nak celup tangan dia biar panas, ehehe.. pastu kena tukar seluar & stokin sbb dah basah! siannya anak mama.. suka sgt main snow, nak buat camna! :)

9 comments:

adirFrida[norm] said...

waaahhhh...meriahnya!
nabila, ni nak tanya, snow duk tenggek atas kereta tu kalau tebal sgt tak leh yang scoop away, nak wat cemana eih?

ayumi said...

bestnyer!!!!
kecik2 lg da dpt men saljiiii
huhuuhu

tulip said...

tebalnya..
nabila try la abc.. hehe..

ninie's corner said...

best nyer....

unique1012 said...

normi,
hehe.. meriah ek?!
kalau yg tak leh nak bersihkan, biar je hujan turun nanti dia cair sendiri..

ayumi,
alhamdulillah rezeki ibrahim! hehe..

zeaty,
abc?? oo tidak.. nampak je putih, belum tentu bersih, hehehe.. time ni hot coklat lebih sedap dari ABC, ;)

ninie,
sesekali bestla, kalau dah tetiap hari hangin dibuatnya, tang nak bersihkan tu, hehehe..

::Leily | Ummi Alya Husna:: said...

salam kenal mama nabilah.. :)
wow, bestnyer main snow...
hmmm, bler la kite nak merasa snow kat tempat org ye..
rase kat genting aje la..huhuhu

unique1012 said...

Leily|Ummi Alya Husna,
salam kenal kembali :)
best bila first time tula, rasa excited!! tp bila dah selalu sgt, tak tahan dibuatnya, sejuk!!

gee ryder said...

ibrahim ni mcm tahan sejuk je...selamba je main snow..mama dia pun takut haha

unique1012 said...

kak gee,
ibrahim mmg suka main snow.. time main memang tak ingt sejuk ke apa.. tau seronok je, hehhee..
saya time tu tak sihat, selsema + batuk.. kalau keluar takut makin teruk! hehehe.. terpaksala duk dlm umah je..