~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, January 20, 2010

Ibrahim naik bas!~

Cerita ni dah lama gakla, hehe.. 16 December lalu, sebenarnya Babah hantar kereta ke servis center nak buat MOT, kira macam Puspakom inspection la.. kt sini kena buat every year.. setiap kereta tak sama masa MOTnya.. so babah bawa kereta comel kami utk dicheck & tukar apa2 yg patut ikut specification yg sepatutnya.. & at the end dpt MOT certificate..

Kebetulan takde cash in hand, so babah ajakla mama & Ibrahim pergi Manchester Fort nak keluar duit.. nasib baik sekarang ni Ibrahim dah tak nak duk dalam stroller, so senangla skit.. memula ingat nak jalan kaki je, tp sbb hujan & kebetulan bas pun sampai, so apalagi kami pun naikla bas..


Nak kata jauh, hanya 2 stop je dah sampai, hehehe.. charge bas walaupun dekat 2.40 gbp so mama & babah je yg kena bayar, Ibrahim free sbb under age.. sampai2 je kat Manchester Fort, babah pergi ATM machine, mama & Ibrahim tunggu kt Halford.. memula masuk dalam jalan2 dalam tu pastu, tunggu kt luar plak.. Ibrahim busy main kt besi2 tempat parking basikal ni, hehehe.. nasib baik hujan dah berhenti..

Tak lama tu babah datang, kami melintas jalan plak pergi opposite site, ada kedai baru buka 'B&M Bargains' kira macam superstore gakla, sebelum pernah pergi kedai ni kt Harpurhey, tp sbb baru buka kt sini, tu yg semangat nak pergi ni, hehehe.. bila dah pergi, mana boleh balik dgn tangan kosong kan, mesti ada gak yg nak dibeli..

Lepas tu kami pun balik, naik bas semula ke rumah.. Then babah keluar balik pergi ambil kereta kami..

2 comments:

a kl citizen said...

assalammualaikum
pandai ibrahim bawak diri ya...

*nuff juga

unique1012 said...

a kl citizan,
waalaikumsalam :)
insyaAllah, ibrahim mmg dia behave gakla kalau gi memana..

thnaks