~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, November 5, 2009

Jom pergi kenduri!~

Hari Khamis (8/10/09) paginya, nenek & atuk melawat org meninggal (arwah nenek Teh) yg dikebumikan di Sijangkang, mama & ibrahim duduk kt rumah..

Jumaat (9/10/09) pagi, sempatla mama, ibrahim & nenek beraya ke rumah Atuk Hashim & nenek Rugayah di Sri Andalas, Klang.. petangnya, nenek & atuk pergi hantar anak sepupu mama, kak nor nikah anaknya Fahmi & pasangannya di Masjid Lipat Kajang, Klang.. mama & Ibrahim tak pergi..

Sabtu (10/10/09) tengahari pula acara menghantar pengantin lelaki di Taman Kesenian Islam, berhadapan dgn Masjid Negeri Shah Alam.. sebelum ke sana, kami ber4 berkumpul dulu di rumah sepupu mama di Seksyen 7, rumah Auntie Rukiah..


kira berayala jugak ni, walaupun sekejap je :)


Dalam pukul 12.30tghr bertolak ke Taman Kesenian Islam, dalam 4 kereta juga, dan lagi 4 kereta dari Seksyen 4.. ramai juga sebelah lelaki.. sampai2 je terus makan, Ibrahim makan kek coklat yg dibungkus kecil2 sbg tanda mata pihak lelaki, byk jugala, sampaikan nasi pun tak nak dah..


lepas tu busy nak jalan2 kt bahagian bawah, ada air pancut, so atuk tolong bawakan ibrahim sementara mama makan, hehhe.. pengantin pula makan lambat skit sbb ada acara bersanding & bergambar dgn family.. so dptla mama ambil gambar pengantin masa mereka tgh makan.. dalam 2 lebih, kami pun balik..


Petang nya, kawan2 mama pula yg dtg.. memang berborak sakanla, hehe.. auntie Sue, auntie Zura, auntie Erin, auntie Azida & anaknya Adam serta maid mereka.. terima kasihla byk2 sbb sudi jenguk kitaorg ni, hehehe.. insyaAllah ada rezeki kita jumpa lagi ye..

malamnya, lepas solat maghrib, mama, ibrahim, atuk & nenek pergi kenduri arwah nenek Teh di Sijangkang, ramaila jumpa saudara mara yg dtg.. habis kenduri kami pun balik rumah nenek semula..

2 comments:

Ummu Auni Afif said...

grand weddingnya..awak balik sana bila? akak mati2 ingat awak dah balik

unique1012 said...

Kak Aini,
dah balik sini 14 Oct arituh, ini cerita aktiviti kitaorg kt Malaysia raya arituh, hehe..
sorryla kalau buat akak confused :)
kena buat date kot pasni..