~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Sunday, October 10, 2010

Ibrahim @ Temple Primary School!~

30/9/2010 - Thursday last 2 weeks first day Ibrahim at school.. suka betul Ibrahim.. tak takut langsung dia!! hehe.. first day just 1 hour je & babah kena tunggu.. 2nd day plak, 1 hour juga, tp babah tak payah tunggu.. Ibrahim ok je, sampaikan tak nak balik bila babah jemput dia, sabar jela!! :)


Handsome tak Ibrahim beruniform?? hehe.. merah menyala!! Time kat school, Ibrahim sampai2 je suka betul main sand!! bykla mainan lagi.. suka betul Ibrahim dpt gi school..


Tapi ada cerita tak best skit pasal school ni.. Rabu lepas, first day Ibrahim full time from 9.00am to 3.20pm, sebelum tu hanya 2 - 3 jam je.. so hari ke 5 tu, Ibrahim kena ketuk dgn kawan dia.. sampai benjol!! kesian Ibrahim.. mula2 masa babah ambil Ibrahim dari school langsung tak tau pasal tu, cikgu dia langsung tak bagi tau, senyum je masa tu.. padahal Ibrahim waktu tu sampai tertidur dalam keseduan!! terukkan!! bengang betul kami.. kami tau pun sbb ibrahim mengadu sakit!! pastu mama pelik, sakit kt mana, bila mama check, rupa2nya benjol kt belakang kepala..


Terus babah bawa Ibrahim gi Accident & Emergency NMGH, doktor cakap agak serious juga, so dia advice Ibrahim tak pergi school selagi tak baik, tapi doctor tu tak nak plak keluarkan medical report utk Ibrahim sbg bukti, sabar jela.. so sekarang ni Ibrahim duk kt rumah je.. kami dah hantar complaint letter pada headteacher pasal cikgu dia kt school, then kami baru terima call dari headteacher dia Jumaat baru ni .. so skrg ni tgh tunggu response diorg pasal hal ni.. selagi takde apa2 tindakan & reply in black & white dari pihak sekolah yg jamin bahawa perkara ni takkan berlaku lagi, kami tak hantar Ibrahim ke school ni selagi tak dapat jaminan.. kang tak pasal2, benda lain plak yang berlaku pada Ibrahim, nauzubillahiminzalik.. kalau takde apa2 jaminan in black & white, kami nak forward pada children service centre under Manchester City Council..

Ibrahim yang suka sekolah pun boleh cakap tak nak pergi sekolah dah, trauma!!.. nampak sangat cikgu tu tak responsible, tak ambil tindakan masa kejadian berlaku sampai benjol teruk.. patutnya kena letak ice supaya benjol tu tak teruk.. then bagi tau kami tentang kejadian tu, supaya boleh ambil tindakan yg sepatutnya.. then cikgu kena monitor all the time, pastu kena nasihat budak2 ni jgn bergaduh, bukan biar je.. don't care attitude mmg bahaya!! itula apa yg berlaku kt UK ni.. bukan sekolah je, boleh dikatakan semua tempat camtu..

4 comments:

mama3hz said...

aik...outstanding school pun ada kes mcm ni yer..sabar ye nabilah....sek anak2 akak yg tak outstanding tu mmg le tak okay sgt...tp anak2 akak so far alhamdulillah...tk penah ' cedera parah' lagi....cik 'kipas'(anak2 pakistan) tk ramai sgt...multiraces je....(anak2 arabian,indonesian,afrcican,european etc etc etc......)

tulip said...

mmg x patut la teacher dia x bg tau... kat kepala pulak tu... report je nanti.

unique1012 said...

mama3hz,
kak intan, itula.. diorg ni on paper, mmg bagus, tp bab implementation mmg hampeh, kira mcm cakap tak serupa bikinla.. semuanya berbalik kepada attitude problem, depan kita mmg baik, tp belakang tak taula camna.. mmg tak leh bagi muka diorg ni, kena ajar skit!

unique1012 said...

zeaty,
itula, mmg bengang dibuatnya.. insyaAllah will do kalau takde apa2 pihak sekolah buat!!