~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, August 22, 2008

Lawatan ke Klinik Kita, CP

Semalam petang, lepas amik Ibrahim kitaorang pergi Klinik Kita at CP, masuk kali ni dah 3 kali pergi, sebabnya Ibrahim asik demam je sepanjang 2 minggu ni. 2nd time pergi, just amik ubat je, kali ni gi jumpa Doc Salmi lagi untuk consultation.

Rupa2nya Ibrahim kena Tonsils tekak, doktor kata ni penyakit keturunan, agak2 dapat dari gene siapa eh? :), patutla tak baik2 demam anak mama ni.. Tapi active dia bukan main lagi.. best betul Ibrahim dapat main gelongsor.. Semoga Ibrahim cepat2 sembuh ye, insyaAllah.. Enjoy the piccas!


Some info about Tonsils

The tonsils are areas of lymphoid tissue on either side of the throat. An infection of the tonsils is called tonsillitis. Most commonly, the term "tonsils" refers to the palatine tonsils that can be seen in the back of the throat.

Like other organs of the lymphatic system, the tonsils act as part of the immune system to help protect against infection. In particular, they are believed to be involved in helping fight off pharyngeal and upper respiratory tract infections.

4 comments:

~dyla~ said...

siannya ibrahim kene tonsil.. mesti sakit tekak dia time amik makanan...

unique1012 said...

tu la Dyla, tak sangka plak dia bleh kena.. mkn antibiotik lg..

ciklin said...

klin pon selalu gi klinik ni..hehe

unique1012 said...

klin, klinik paling popular kat BTHO ni kan.. :)