~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Sunday, June 20, 2010

Happy Father's Day & Family Day MCCH!~

Happy father's day to all father in this world!! especially to my hubby, atuk2.. semoga sentiasa dirahmati Allah selalu!!

Hari ni, kami rehat2 je kt rumah, sbb semalam dah enjoy sakan ke Family day anjuran MCCH utk semua Malaysian komuniti kt sini.. tempat pun tak jauh dari rumah kami, kt Padang Cardinal je.. so mmg jalan kaki jela dari rumah..


Pepagi, mama & ibrahim pergi dulu ke padang.. start kul 9.00 pagi, tp kami pergi lewat 1/2 jam.. sampai2 je, tak ramai lagi.. siap dapat lagi early bird prize untuk 20 keluarga terawal, alhamdulillah.. then 2 botol mineral & sebungkus biskut rich tea as breakfast.. nasib baik mama bawa bekal makanan gak utk ibrahim, so takla kelaparan sgt..


Lepas tu terusla mama pergi berborak2 sakan dgn rakan2 disini yg dah sampai sementara menunggu lagi mereka yg lain..cuaca plak, agak mendung & sejuk!! nasib baik, pakai jacket.. acara start pun agak lewat, dalam 10.00 lebih.. Baru nak tengok acara pertama, Ibrahim sibuk nak gi playground, so mama bawala dia.. main slide, swing & jongkang-jongket, ramai gak anak2 family yg lain pun main kt situ..


tengah main, babah sampai.. dah puas ibrahim main, kami bertiga duk plak under khemah MCCH, tengok diorg main dari jauh.. borak2 dgn budak2 lain yg tengah mewarna, ibrahim pun busy gak nak mewarna.. so bagila dia mewarna pinjam budak2 tu punya warna..


sepanjang acara berjalan mmg mama, babah & ibrahim duk kt khemah tu dgn budak2 lain, tak lama tu babah balik rumah kejap & dtg balik masa lunch.. mama plak duk kt atas alas yg mama bawa dari rumah dgn ibrahim, sbb AJK nak prepare food under khemah tu.. borak2 lagi dgn makcik kawan kt sini sementara tunggu lunch.. lunch start waktu acara dah nak abis, mama amik awal gak sbb tak nak beratur, hehehe.. terus makan dgn ibrahim, lauknya ayam goreng, gulai kambing masak hitam & acar timun, buah pisang & jus mango.. makanan punyala byk, sampaikan boleh tambah banyak kali, hehhe..


sambil makan, ada cabutan bertuah & penyampaian hadiah.. alhamdulillah, nombor kami terpilih antara 30 cabutan bertuah yg disebut.. walaupun tak dpt hadiah utama, jadila kan :) sebelum balik, budak2 dpt goodie bag, ibrahim pun dptla skali.. then akhir sekali bergambar beramai2 sebelum beransur pulang!! sungguh penat walaupun tak join pun acara2 tu, hehehe..

Antara family yg hadir memeriahkan Family day tahun 2010..

2 comments:

CikChelsea said...

salam owner :)

reading this entry, teringat blk kenangan kat manchester dl. my sis dok sana for almost 15 years (tp skrg dh blk for good). dl dia duduk kat cheetam hill tu before pindah flixton, hehe

unique1012 said...

CikChelsea,
wsalam..

oo yeke.. a'ah aktiviti camni mmg akan ada setiap thn, hehe..