~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, June 7, 2010

Conference at St Andrews!~

26 May 2010(Rabu) yang lepas, babah bertolak ke St Andrews, Scotland menaiki train dari Manchester.. mama dan ibrahim tak ikut.. conference ni bermula the next day, 27 & 28 May.. perjalanan hampir 5 jam juga dari Manchester, transit di Edinburgh & terus ke Leuchars station.. so ni antara gambar2 yang sempat babah ambil masa di sana..

Pemandangan dari dalam train on the way ke St Andrews, mmg cantik kan!!

Yang ni gambar sekitar St Andrews masa hari pertama babah kat sana, golf coast ni, memang cantik!! tempatnya pun tak besar, semua area walking distance je.. so sbb babah sorang je, semuanya gambar tempat jela, hehhee..


Tempat2 menarik, St Andrew Aquarium, British Golf museum, Golf coast bagi penggemar golf..




Selain itu, ada gak, St Andrews Cathedaral, St Andrews Castle, Museum of the University of St Andrews.


Second day, babah dah start conference presentation, malam ada dinner kat St Andrews Link Club House, babah kata makanan dia best gakla, siap boleh request food for muslim.. so insyaAllah bolehla makan kan.. barula ada gambar babah dgn kawan2 yg sertai conference ni..



Third day, sepatutnya ada conference lagi, tp sbb session babah dah tamat hari sebelumnya, maka babah dapat balik awal.. nak tukar ticket train terus ke Manchester punyala mahal, last2 babah beli ticket ke Edinburgh & tunggu dalam 4 jam jugala sebelum balik ke Manchester.. so dapatla babah jalan2 di sekitar Edinburgh pula..


Antara gambar2 di Edinburgh..





Akhirnya babah sampai rumah dalam kul 7.30mlm, alhamdulillah.. Ibrahim asik tanya je mama, mana babah, hehe.. mama cakap babah gi Scotland.. last2 dia plak yang cakap balik kt kita "babah go to Scotland riding Gordon", hehe.. Babah belikan Ibrahim topi Scotland tu & beberapa fridge magnet sbg kenangan..

4 comments:

ninie's corner said...

comel la Ibrahim pakai topi tu....

unique1012 said...

ninie's corner,
thanks auntie!! :)

nina said...

pandainye ibrahim!

unique1012 said...

nina,
thanks auntie!! :)